Сподели54-годишната Красимира Трифонова, която е в ареста по обвинения за

...
Сподели54-годишната Красимира Трифонова, която е в ареста по обвинения за
Коментари Харесай

Външно уволнява жената, обвинена за убийството на зет ѝ. Внуците са настанени при роднини

Сподели
54-годишната Красимира Трифонова, която е в ареста по обвинявания за убийството на шурей ѝ, е отстранена от Министерството на външните работи, където работи.

От ведомството оповестиха, че оказват нужното подпомагане на органите на следствието.

Както към този момент стана ясно, Трифонова е била консул на България в Тайланд. През 2010 година името ѝ е забъркано в скандал, в който тя упреква дипломат Камен Величков в секс тормоз.

По-късно производството в Комисията за отбрана от дискриминация, в която Трифонова е пуснала тъжба, отхвърля желае ѝ, защото се оказва, че няма доказателства за изказванието на служителката.

Заради на Пейо Пеев в началото беше задържана и дъщерята на Трифонова – Габриела. По-късно обаче тя беше пусната под домакински арест.

Случаят закупи необятен публичен отзив и откакто стана ясно, че в основата на бруталното ликвидиране, при което Трифонова удушила шурей си, до момента в който щерка ѝ не го пускала да излезе от автомобила, стоят на двете деца на Габриела.

Тя имала едно дете от Пейо и още едно дете от различен мъж – някогашният народен представител от „ Продължаваме промяната “ Велико Минков.



До момента не беше ясно какво се случва с двете деца и къде са настанени те. По-рано денем отговор на този въпрос даде общественият министър Иванка Шалапатова, която заяви, че органите за протекция на детето са се погрижили за децата на Габриела Славова.

Те са настанени под грижата на близки и родственици и се усещат спокойни.

По думите ѝ, този случай има престъпен темперамент и доста зависи действието на съответните органи.

„ Що се отнася до децата, те са в сигурна фамилна среда, което даже по смисъла на Закона за протекция на детето, Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето, постоянно най-хубавото решение е тогава, когато в фамилната среда има рецесия, изключително от подобен темперамент, децата да бъдат в близка, най-много в фамилна среда и да не бъдат настанявани в профилирани институции, което преди години беше процедура “, разясни Иванка Шалапатова пред Българска национална телевизия.



 

Тогава, когато има спешни случаи, се разчита доста повече на близки и родственици, на приемни фамилии, тъй като това е актуалният метод, по който може да се помогне тогава, когато в фамилията има сходни обстановки, сподели още Шалапатова.

Тя добави, че е прекомерно рано да се каже дали децата ще бъдат разграничени или не, откакто всичко приключи.

„ Но съществува и хипотезата, те да бъдат разграничени и сега никой способен орган не може да каже какво ще бъде решението, защото е прекомерно рано и не всички условия по случая са изяснени “, изясни министърът.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР