Сподели325 служители на Столичната община са освободени, заявиха от ГЕРБ-СДС

...
Сподели325 служители на Столичната община са освободени, заявиха от ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Има ли наистина скандал в Столична община?

Сподели
325 чиновници на Столичната община са освободени, обявиха от ГЕРБ-СДС преди началото на постоянното съвещание на Столичния общински съвет. Общинският консултант от групировката Георги Георгиев дефинира протичащото се като „ зараза от непринудено напуснали “.

Георгиев съобщи, че 10% от чиновниците са освободени, а рекордьор е районният кмет на „ Илинден “. По думите му са изплатени 1,4 млн. лв. за обезщетение на тези чиновници, които биха могли да отидат за детски площадки.

Не закъсня реакцията и на управлението на общината. Заместник-кметът по финанси Иван Василев изясни, че напусналите чиновници от встъпването в служба на новата администрация са 128 или 8,9%. От тях 37 поради постъпване на работа на служителя, който е определен или е спечелил конкурс за позицията, 8 са постъпили на държавна работа в друга администрация, 16 са се пенсионирали, 41 са освободени по взаимно единодушие, 20 по самодейност на работодателя против отговорено обезщетение.

По думите на Василев това е 1% от всички заети в Столичната община.

Той акцентира, че изплатените компенсации са 727 880, 40 лв., а приблизително на човек е била изплащана сумата от 6856 лв..

По думите на зам.-кмета изплащането на компенсации под каквато и да е форма е съблюдаване на буквата на закона и е справедливо за всеки един от тези чиновници.

„ Също по този начин изплащането на компенсации в хипотезата на освобождение по самодейност на работодателя е демонстрация на почитание от страна на управлението на Столична община в лицето на кмета към тези чиновници. Всичко друго, което ще се изговори през днешния ден, ще е опит за операции и конфигуриране на чиновниците на администрацията и заблуждение на обществото “, сподели още Иван Василев.

Ситуацията със Столична община мощно припомня какво се случва и на национално равнище, а точно непрестанни обвинявания към Промяната и търсене на кавги за да ги компрометират. Обикновено те се появяват преди избори (които се случват постоянно напоследък) или преди значими за страната събития. За страдание, множеството от така наречен „ кавги “ се оказват безпочвени и траят относително малко, само че съумяват да реализират главната си цел – да очернят Промяната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР