СподелиПродължаваме промяната“ и Демократична България“ не трябва да имат илюзии,

...
СподелиПродължаваме промяната“ и Демократична България“ не трябва да имат илюзии,
Коментари Харесай

Любомир Стефанов само за ДЕБАТИ: ПП-ДБ не трябва да имат илюзии, че назначенията във ВСС ще минат без ДПС

Сподели
„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ не би трябвало да имат илюзии, че назначенията в правосъдната система ще минат без Движение за права и свободи.

Това сподели в изявление за ДЕБАТИ.БГ политологът Любомир Стефанов.

„ Въпросът е по какъв начин това да бъде направено изрично с ясната поръчка на преучреденото сред ГЕРБ и ПП-ДБ болшинство, като стане ясно, че става въпрос за кардинална поддръжка без никакво пресягане оттатък оградата за кадруване “, изясни политологът.

По думите на Стефанов правосъдните органи са на жителите, а не на някоя партия по настрана.

Според него напрежението сред обединенията в държавното управление ще спадне след подписването на препоръчаното от ГЕРБ съдружно съглашение.

„ Очаквам напрежението да спихне и да стане малко по-концентрирано и всъщност, а не на общо съображение. Което значи, че ще е ясно кой е предложил министрите, ясно ще е каква работа правят, имат и мандат и поддръжката ще е споделена сред двете обединения, защото държавното управление е общо. Оттам нататък към този момент съответните политики да бъдат обект на рецензия, а не личността на министрите “, добави той.

По думите му ГЕРБ са оставили отворена врата за предоговаряне на някои точки в това съглашение, като са оповестили, че става въпрос за план. В същото време е на мнение, че въпросът за това кой ще бъде външен министър не е най-важният, тъй като политиката се дефинира от министър-председателя, който обаче има мандат за това от Народното събрание.

„ Червените линии “ съгласно мен са прозрачността при назначението и контрола на постовете, които зависят от болшинствата в Народното събрание, както и включването непосредствено на Движение за права и свободи във властта. Това, мисля че Политическа партия и Демократична България има по какъв начин да договорят с ГЕРБ “, счита Стефанов.

Цялото изявление с Любомир Стефанов четете на следващия ден.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР