СподелиПродължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) призова след ваканцията депутатите да приемат

...
СподелиПродължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) призова след ваканцията депутатите да приемат
Коментари Харесай

„Не пазете шефа на КОНПИ!“: ПП-ДБ с декларация за приемане на важни закони от парламента

Сподели
„ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) прикани след ваканцията депутатите да одобряват значими законопроекти и решения, измежду които промени в Закона за правосъдната власт, разпоредбите за избор на нов състав на антикорупционната комисия и оставката на ръководителя ѝ Антон Славчев.

Декларацията беше прочетена от трибуната на Народното събрание от Лена Бориславова.

„ Сега ще излезем във почивка за две седмици, само че по-късно имаме три седмици, в които можем да приемем закон за персоналния банкрут, закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали, закон за правосъдната власт, разпоредбите за антикорупционната комисия и оставката на Антон Славчев “, уточни Бориславова.

Нека всички дружно да покажем, че има смисъл да бъдем народни представители, прикани тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Бориславова се обърна към ГЕРБ, като означи, че първата крачка зависи от техните ръководители на комисии и ги прикани да включат тези законопроекти в работата на тези комисии.

„ Вече седмици наред правна комисия или не организира съвещание, или не включва в дневния си ред закон за персоналния банкрут, закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали и закон за правосъдната власт, който ще попречи този дискредитиран Висш правосъден съвет да си избере нов политически подвластен основен прокурор за идващите седем години “, разяснява Лена Бориславова. Свикайте правната комисия и разгледайте тези три законопроекта, прикани тя.

Бориславова се обърна и към ръководителя на Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Георги Георгиев (ГЕРБ-СДС).

Вчера чух от Вас, че корупцията не се борила с разходки из Народното събрание – доста сте прав, само че корупцията не се бори и с безучастие, нито когато сътворяваме административни и механически спънки за работата на комисиите в това Народно заседание, уточни тя.

„ Не пазете шефа на КОНПИ Антон Славчев, сътрудници! Виждате по какъв начин се употребява за бухалка на господин Пеевски, а има към този момент и над 80 подписа за неговата оставка “, разяснява Бориславова. Тя попита за какво тази седмица не е свикано съвещание на антикорупционната комисия в Народното събрание, с цел да се гласоподава тази оставка.

Бориславова сложи въпроса и за какво през миналите седмици в дневния ред на комисията не са включени разпоредбите за избор на нов състав на Комисията за противопоставяне на корупцията, които били изискване за приемане на второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност.

Декларацията на ПП-ДБ беше последвана от реакция от ГЕРБ-СДС и замяна на реплики.

Георги Георгиев (ГЕРБ-СДС) уточни, че през вчерашния ден от ПП-ДБ дружно с „ Възраждане “ са провалили съвещанието на Народното събрание, с цел да може да работи краткотрайната комисия за активността на Мартин Божанов-Нотариуса и за активността на Петьо Петров-Еврото. Той уточни, че четиримата министри, които е трябвало да дават отговор за казуса с безводието на 300 обитаеми места, са стояли в коридорите на Народното събрание и след това са си тръгнали поради тези „ обикновени пиески “.

За разлика от вас, които просто бездействате и пишете статуси във Facebook, аз съм изискал цялостен отчет за шестмесечието на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията, обърна се Георгиев към ПП-ДБ. „ Останалото са напразните опити, не на любовта, а на някои хора да втвърдят едни партийни ядра, които виждат несъстоятелността на личното им политическо битие “, разяснява той и добави, че това дискредитира българския парламент.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР