СподелиЕС ще предприеме допълнителни санкции срещу Иран“. Това се казва

...
СподелиЕС ще предприеме допълнителни санкции срещу Иран“. Това се казва
Коментари Харесай

ЕС ще предприеме допълнителни санкции срещу Иран

Сподели
„ Европейски Съюз ще предприеме спомагателни наказания против Иран “. Това се споделя в заключенията на водачите от срещата им на върха в Брюксел, във връзка събитията в Близкия Изток. Те одобриха и изводи за Украйна и връзките с Турция, съобщи БНР.

Осъдихме офанзивата на Иран и се съгласихме да наложим наказания “, сподели пред публицисти ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. На въпрос какви тъкмо ще бъдат те, той отговори:

„ Идеята е да сложим на прицел компаниите, които създават дронове и ракети. Но разчитаме на Съвета на Европейски Съюз да ни обезпечи повече информация “.

Лидерите показват мощна поддръжка за Ливан, остават ангажирани към страната, в това число и за укрепването на нейните въоръжени сили, се споделя в заключенията. Мишел разясни, че ще се работи против Иран в тясно съдействие с сътрудниците от района.

„ Иран е опасност освен за Израел, а за стабилността на целия район. И това стана доста ясно, когато реши да предприеме офанзивата против Израел преди няколко дни. Затова уговорката със страните от района е от фундаментално значение. Трябва да изолираме Иран. Ще наложим наказания и ще действаме в тясно съдействие с сътрудниците “, съобщи Мишел.

Той сподели, че доставките на Противовъздушна отбрана системи за Украйна са въпрос не на месеци, а на дни и седмици. Той дефинира съветската интервенция в Европейски Съюз като предизвикателство за всички демократични институции и съобщи, че би трябвало повече съдействие за битка с нея на равнище Европейски Съюз и сред страните-членки.

Днес водачите ще разискват стопански тематики, измежду които конкурентоспособност, вътрешен пазар, стратегически дневен ред.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР