Споделеното родителство е един от изходите, за да могат повече

...
Споделеното родителство е един от изходите, за да могат повече
Коментари Харесай

Бащи излязоха на протест, искат споделено родителство

Споделеното родителство е един от изходите, с цел да могат повече деца да живеят и със своите татковци. Пред Министерството на правораздаването се състоя митинг на татковци и техните деца против един от най-големите обществени проблеми на днешното общество – все по-малко деца могат да живеят и с двамата си родители.

Мирната проява се организира в Деня на бащата, на който се празнува паметта на свети Йосиф Обручник, земния татко на Иисус Христос.

„ Проблемът с обезбащяването в целия свят е голям. Много деца, да не кажа множеството, са израснали без татковци в актуалното общество “, показа един от протестиращите родители.

Той е безапелационен, че тази „ пандемия “ може да бъде предотвратена благодарение на споделеното родителство.

„ Родителите на разграничените деца би трябвало да могат да ги отглеждат по равно време и при единия, и при другия. Това е постижимо. Направено е в доста страни, време е да се направи и у нас “, сподели още бащата.

Министър Надежда Йорданова се ангажира с въпроса за споделеното родителство

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова се ангажира да бъдат разисквани законови промени по отношение на обезпечаването на равните права на родителите след бракоразвод.

Тя е провела още в събота (24 декември) телефонен диалог с протестиращи жители от организациите “Бащи за отговорно родителство” и асоциация “Член 24”. В първия работен ден след коледните празници (29 декември) ще бъде проведена среща с неправителствените организации.

Министър Йорданова се ангажира да разиска с организациите споделеното родителство и механизъм, посредством който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат създадени нужните законови промени.

В реалност години наред не са подхванати дейности за разрешаването на този мъчителен за децата и родителите проблем, който постоянно трансформира децата в жертви на спорове по време и след бракоразвод, и води до родителско отчуждение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР