Споделеното родителство е един от изходите, за да могат повече

...
Споделеното родителство е един от изходите, за да могат повече
Коментари Харесай

Бащи на протест: Проблемът с обезбащяването е огромен

Споделеното родителство е един от изходите, с цел да могат повече деца да живеят и със своите татковци, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Пред Министерството на правораздаването се състоя митинг на татковци и техните деца против един от най-големите обществени проблеми на днешното общество – все по-малко деца могат да живеят и с двамата си родители.

Мирната проява се организира в Деня на бащата, на който се празнува паметта на свети Йосиф Обручник, земния татко на Иисус Христос.

„ Проблемът с обезбащяването в целия свят е голям. Много деца, да не кажа множеството, са израснали без татковци в актуалното общество “, сподели един от протестиращите родители пред БГНЕС.

Той е безапелационен, че тази „ пандемия “ може да бъде предотвратена благодарение на споделеното родителство.

„ Родителите на разграничените деца би трябвало да могат да ги отглеждат по равно време и при единия, и при другия. Това е постижимо. Направено е в доста страни, време е да се направи и у нас “, каза още бащата.

Според различен родител споделеното родителство би трябвало да се вкара в Закона и да се постановява по подразбиране от съда без да се чака дамата да го утвърди категорично или да не го утвърждава. „ Иначе това води до изнудване, до материални облаги. На процедура бащата и детето са лишени от правото да бъдат дружно “, посочи той.

Денят на бащата е празник, на който се празнува бащинството и родителските грижи на мъжете, тъкмо както на Деня на майката се празнува майчинството. Обикновено на този ден се вършат дарове на бащите и фамилията чества дружно денем. Празникът популяризира бащите и бъдещите татковци.

В множеството страни Денят на бащата е всемирски празник. Той съществува на всички места по света, само че се отбелязва на разнообразни дати. Православната черква го празнува на 26 декември
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР