Списъци със стотици имена, техните лични данни и информация за

...
Списъци със стотици имена, техните лични данни и информация за
Коментари Харесай

Списъци с имена и лични данни открили при кмета на Сандански

Списъци със стотици имена, техните персонални данни и информация за секциите, в които гласоподават, както и огромна сума пари, са открити при претърсването и обиските на колите на кметовете на Сандански и на село Склаве, които нощес бяха арестувани при полицейска интервенция, оповестява.

 Арестуваха на пътя кмета на Сандански за пазаруване на гласове Виж още

Полицията е имала оперативна информация за пазаруване на гласове в региона на Сандански и по-големите села от общината, както и за това, че кметът Атанас Стоянов е взел участие в схемата. Той е пътувал с автомобила си от Склаве и е спрян за инспекция в региона на село Ново Делчево.

При последвалите дейности по претършуване и обиск в наличието на поемно лице, са открити 56 страници с имена на хора от региона, техните персонални данни и информация за секциите, в които гласоподават. Намерен е и плик с банкноти на стойност над 2000 лв..

Малко по-късно бе арестуван и кметът на Склаве Павел Пъхнев, за който също са открити доказателства, че е взел участие в скица за заплатен избор в интерес на съответен кандидат-депутат.

Над 70 лица ще бъдат разпитани в границите на формираното досъдебно произвеждане, обявиха от полицията в Благоевград. Двамата кметове са арестувани за 24 часа, като следва наблюдаващият прокурор да реши дали да удължи мярката за неотклонение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР