Списъци с имена на хора, на които трябва да се

...
Списъци с имена на хора, на които трябва да се
Коментари Харесай

Това е вид подривна дейност. Как се организират провокатори за протеста?

Списъци с имена на хора, на които би трябвало да се заплати, събирателен пункт и задача да се провеждат вълнения по време на митингите в София. Това са разкрили прокуратура и полиция в телефона на един от задържаните за конфликтите пред някогашния партиен дом във вторник вечерта. Тогава бяха счупени няколко прозореца на вратите на централния вход на постройката, а служителите на реда бяха замеряни със стъклени бутилки и пликове с алена багра. Данните бяха показани пред Софийския областен съд в сряда от Иво Боев, който е наблюдаващ прокурор по делото против четиримата задържани младежи.

Изпълнителите са арестувани, само че уредниците – не, стана ясно от думите му. Боев обаче изясни, че по това дело ще бъдат повдигнати обвинявания на още хора. Той изиска четиримата да останат за непрекъснато в ареста, тъй като в противоположен случай щели отново да се опитат да провокират вълнения на митингите, а можели да привлекат и още хора за задачата.

" Това явно е тип подривна активност, осъществена от тях, режисирана от лица, които следва да бъдат открити по делото ", съобщи Боев.

Тайни и очевидни чиновници на Министерство на вътрешните работи

Сред доказателствата против четиримата задържани има показания на няколко чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са потърпевши от конфликтите. Част от тях са от жандармеристите, охранявали партийния дом и арестували младежите при конфликтите. Един от тях е потърпевш – има порезна рана от стъкло на шията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР