Списъци с имена и единни граждански номера са били намерени

...
Списъци с имена и единни граждански номера са били намерени
Коментари Харесай

Спипаха банда за изнудване, предполага се, че са търгували и с гласове


Списъци с имена и единни цивилен номера са били открити при обиските на членовете на незаконна група , изнудвала длъжници на компания за бързи заеми.

„ Проверява се дали става дума за набиране на лица за гласоподаване против възнаграждение “, сподели шефът на ГДБОП Любомир Янев, представен от БНР.

Ръководителят на Специализираната прокуратура та Валентина Маджарова посочи, че следствието по тази линия продължава, само че че е нормална процедура сходни групи да се употребяват и за изборна търговия.

„ И това е по този начин по доста обяснима причина. Първо, те разполагат с построената конструкция. Второ, сред членовете на тази група са налице така наречен доверителни връзки и връзки, и конфиденциалност, несъмнено. Трето, те държат под взаимозависимост съответен брой лица. Тези закононарушения срещу политическите права на жителите са извънредно публично рискови по една елементарна причина – купеният избор не би довел до нещо по-различно от генериране в бъдеще на корупционни практики, което път към този момент е в целта на профилираната прокуратура “, сподели Маджарова.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР