Списание Vogue, което отнесе критики заради снимката на Камала Харис

...
Списание Vogue, което отнесе критики заради снимката на Камала Харис
Коментари Харесай

Vogue смени корицата на изданието с Камала Харис след критиките

Списание Vogue, което отнесе рецензии поради фотографията на Камала Харис на корицата на февруарския си брой, ще пусне нов тираж с друга снимка, считана за " по-достойна " за бъдещата вицепрезидентка на Съединени американски щати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" В знак на самопризнание за големия интерес, който провокира цифровата корица, и с цел да отпразнуваме този исторически миг, ще пуснем стеснен тираж на специфичния ни брой ", написа в Инстаграм профила си стилната библия към фотография на Харис.

Списанието се сблъска с лавина от рецензии предходната седмица, които дефинираха фотографията на Камала Харис с джинси, сако и кецове като " прекомерно небрежна " за корицата на печатното издание на февруарския брой.

Според критиците въпросната " всекидневна " фотография, е " зле композирана " и " омаловажава " достиженията на Харис като първата афроамериканка, определена за вицепрезидент.

Главната редакторка на Vogue Анна Уинтур беше принудена да отбрани истинското изображение, откакто то се популяризира онлайн по-рано през месеца, настоявайки, че задачата на списанието не е да омаловажи " невероятната " победа на Камала Харис на изборите.

След реакцията списанието разгласи, че ще пусне копия с по-официален портрет на Харис, облечена в светлосин костюм на " Майкъл Корс ". Това изображение беше употребявано за цифровата корица.

И двете фотоси са направени от американския фотограф Тайлър Мичъл, който през 2018 година стана първият афроамериканец, снимал корица на Vogue с портретите си на музикалната икона Бионсе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР