Списание Тайм определи украинския президент Володимир Зеленски и украинския дух

...
Списание Тайм определи украинския президент Володимир Зеленски и украинския дух
Коментари Харесай

И списание Тайм избра Зеленски за човек на годината

Списание Тайм дефинира украинския президент Володимир Зеленски и украинския дух за " Човек на годината " за 2022 г. в сряда, като съобщи, че той е въодушевил украинците и е спечелил световно самопризнание за смелостта си в съпротивата против съветската инвазия, предава Ройтерс.

Отказвайки да напусне украинската столица Киев при експлоадирането на войната, когато върху града заваляха съветски бомби, някогашният комедиант сплоти сънародниците си с изказвания от столицата и по-късно стартира да пътува из раздраната от войната страна, отбелязва изданието при избора му за " Човек на годината "

Във вторник Зеленски посети украинските войски покрай фронтовите линии в град Славянск в Източна Украйна.



" Успехът на Зеленски като боен водач се основава на обстоятелството, че смелостта е заразна. Тя се популяризира измежду политическото управление на Украйна в първите дни на нашествието, защото всички схванаха, че президентът е останал на поста си ", написа Тайм в признанието на 44-годишния водач.

Главният изпълнителен шеф на " Тесла " Илон Мъск бе разгласен от Time за " Човек на годината " през 2021 година, година, в която неговата компания за електрически коли се трансформира в най-скъпият производител на коли в света. Тайм стартира традицията да афишира " Човек на годината " през 1927 година

Сред определените за " Човек на годината " личат имената на американския президент Франклин Д. Рузвелт, Уинстън Чърчил, кралица Елизабет II, Никита Хрушчов, Джон Ф. Кенеди, и други, само че и противоречиви фигури като Адолф Хитлер, Йосиф Сталин и аятолах Рухола Хомейни. Владимир Путин е определен за " Човек на годината " през 2007 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР