Списание ЛИК ще бъде достъпно в електронен формат от януари

...
Списание ЛИК ще бъде достъпно в електронен формат от януари
Коментари Харесай

БТА пенсионира хартиеното ЛИК

Списание ЛИК ще бъде налично в електронен формат от януари 2024 година Това заяви във Варна генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, който взе участие в представянето на септемврийския брой на изданието, отдаден на актьорите Невена Коканова и Стефан Данаилов.

Събитието бе в границите на фестивала на българския игрален филм „ Златна роза “.

Той напомни, че желанието за интернет достъп до списание ЛИК бе обявено още предходната година отново във Варна, когато излезе специфичен брой по случай 40-ото издание на „ Златна роза “.

Списание ЛИК ще продължи да се издава и на хартия, само че ще бъде популяризирано в районните библиотеки, държавни и културни институции, разясни Вълчев.

В този брой ще видите какъв брой е значимо да има репортери на културните събития, сподели още генералният шеф на Българска телеграфна агенция и уточни, че читателите ще открият в него роман за присъединяване на Невена Коканова в 16-ия интернационален кинофестивал в Кан през 1963 година, където Българска телеграфна агенция изпраща собствен сътрудник, който споделя мненията за нейните изяви на други звезди от киното.

Вълчев уточни, че се надява Българска телеграфна агенция още веднъж да отразява значими събития по света посредством специфичен сътрудник и уточни, че Агенцията се пробва да прави това посредством партньорства с културни институции, като споделя за техни знакови гастроли в чужбина. Може да си разрешаваме такива вложения, тъй като петдесет години по-късно ще можем да си спомняме участия като на Невена Коканова в Кан, сподели той.

От екипа на списанието дадоха обещание да работят и за издаването на брой, отдаден на Апостол Карамитев, от чието рождение се означават 100 години тази есен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР