Списъкът със секциите, в които в неделя ще може да

...
Списъкът със секциите, в които в неделя ще може да
Коментари Харесай

Списъкът със секции с машини вече е изпратен от ЦИК на „Сиела Норма“

Списъкът със секциите, в които в неделя ще може да се гласоподава и с машини, към този момент е изпратен от Централната изборна комисия на компанията " Сиела Норма ".

Фирмата би трябвало да зареди електронните бюлетини, както и да обслужи и да придвижи устройствата до 5900 секции със смесено гласоподаване, съобщи .

Предадени са и кандидатските листи с имената на тези, които се явяват на втория тур за кметове на общини, региони и кметства. Изчаква се да завърши удостоверяването на машините, с цел да се приготвят машините за вота на 5 ноември.

Тестовете на машините не престават в Министерството на електронното ръководство. Проверяват се разновидностите за гласоподаване за кмет на регион, община и кметство.

В късните часове през вчерашния ден министерството и ЦИК завършиха процедурата по генериране на изходния код на софтуера и така наречен хеш код, който би трябвало да е идентичен за всички устройства на балотажа. Това стана в следена среда и под надзора на част от политическите партии и на ДАНС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР