Списъкът с умения в втобиографията ви може да ви струва

...
Списъкът с умения в втобиографията ви може да ви струва
Коментари Харесай

10-те най-търсени умения, които работодателите искат да видят в CV-то ви сега според LinkedIn

Списъкът с умения в втобиографията ви може да ви коства незначителна част от кандидатстването за работа, само че този раздел е по-голям, в сравнение с си мислите - изключително в случай че се надявате скоро да намерите нова работа.

По-голямата част от фирмите (76%) наемат чиновници на база на посочените умения, като повече от половината (55%) употребяват проби за характерни умения за професионална подготовка на претенденти, съгласно HR компанията TestGorilla. Тези цифри са от изследване от октомври 2022 година измежду 2 736 работодатели в Съединените щати, Обединеното кралство и други страни, представено от CNBC.

Уменията, които търсят мениджърите oбаче непрестанно се трансформират, като техническите умения, умения за разбори и продажби, и меките умения като водачество и връзка, стават все по-популярни през последните години, откри скорошно изследване на LinkedIn.

LinkedIn даже сформира ранглиста с 10-те най-хубави умения, които ориентира работодателите наемат сега, с цел да намерят най-хубавия претендент.

Тези умения са най-често срещаните, които хората, наети или с които се е свързал в LinkedIn от експерт по асортимент, имат в своя профил.

Ето и кои са топ 10 на най-търсени умения, които работодателите желаят да видят в автобиографията ви
Управление на екип Комуникативност Обслужване на клиенти Лидерски качества Умение за продажби Управление на планове Умения за изследвания Аналитични умения Маркетинг умения Умение за работа в екип
Управленските умения оглавяват листата, защото фирмите търсят мениджъри, които могат ръководят екипи с непълен личен състав. Тези водачи също би трябвало да бъдат адаптивни при положение на стопански разтърсвания

" В момента сме пред едни от най-несигурните стопански условия, които в миналото сме виждали ", споделя кариерният специалист на LinkedIn Андрю Макаскил. " Компаниите желаят хора, които ше се вършат в сходна обстановка ", счита той.

Техническите умения са нужни за доста работни места, само че неналичието на меки умения може да бъде проблем за експертите по асортимент на личен състав. Уменията като работа в екип, връзка и решение на проблеми са изключително скъпи за хора, работещи в хибриден режим, което все по-често срещано.

" Способността да се разбираш с хора, с които ежедневна връзка, само че и с хората, които може да не виждаш всеки ден, е значимо умеене, което би трябвало да притежаваш за всяка работа ", изяснява той.
 Снимка 348331
Все отново не е належащо да се включват всички тези умения от листата на LinkedIn в автобиографиите на търсещите работа. По-добре е да се намерения какви умения са търсени за работните места, от които се интересувате.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР