Списъкът с преизчислените дължими суми към хотелиерите по програмата за

...
Списъкът с преизчислените дължими суми към хотелиерите по програмата за
Коментари Харесай

Министерството на туризма преизчисли дължимите суми към хотелиерите за украинците

Списъкът с преизчислените дължими суми към хотелиерите по програмата за филантропично подкрепяне на украинците е подготвен и предаден за утвърждение от Министерския съвет. Той обгръща всички отчетни интервали по Програмата от 01.06.2022 година до 31.03.2023 г.

Министерството на туризма припомня няколко значими условия, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА съдебна експертиза СПАЗВАТ за безупречност на документите, нужна за приемане на финансиране:

Правителството удължи периода на настоящата Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с краткотрайна протекция в Република България до 30 септември 2023 година Според Решението, което влезе в действие от 1 юли 2023г., хотелиерите ще продължат да получават 15 лв. дневно на човек за настаняване.

Помощта се употребява в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически указател, откакто лицата, търсещи краткотрайна протекция, са минали през буферни центрове.

Решението задължава още министъра на труда и обществената политика и министъра на образованието и науката в едномесечен период да разработят оферти за интеграционни ограничения във връзка с разселените лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция.  

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР