Списъкът с имената, предложени от ПП-ДБ, бе поискан от лидера

...
Списъкът с имената, предложени от ПП-ДБ, бе поискан от лидера
Коментари Харесай

Кирил Петков отсъства от министерския списък на ПП-ДБ

Списъкът с имената, препоръчани от ПП-ДБ, бе пожелан от водача на ГЕРБ с краен период почивните дни, с цел да е наясно партията му преди връчването на първия мандат.

Кандидатът за министър председател - учен Николай Денков, избира министри сред някогашни и сегашни депутати от " Промяната ", написа.

Факт е било желанието на Петков като вицепремиер в екипа на Денков да поеме спецслужбите и еврофондовете, което мощно е напрегнало съдружните му сътрудници вдясно, прекомерно вестникът. Затова общественото пояснение щяло да бъде, че Петков като Бойко Борисов прави крачка обратно от изпълнителната власт.

Неофициалното изказване обаче е, че " Продължаваме промяната " и " Демократична България " са били в тежък спор поради упоритостта на Петков да отнеме непременно службите от надзора на президента Румен Радев, твърди ".

Името на Асен Василев остава за министър на финансите, а Атанас Атанасов продължава да е в листата за вътрешен министър. Драгомир Заков пък е оповестил пред, че не е приемал покана да е претендент за министър на защитата. Другото име, което се спряга, е това на Велизар Шаламанов.

За попълване на останалите министерски постове Политическа партия разчита на свои някогашни и сегашни депутати, чиито имена не са доста известни за обществото.

Колаж: бТВ

За енергетиката се спряга името на Радослав Рибарски, който беше отпред на отрасловата комисия в 47-ия парламент, а в предишния бе зам.-председател.

Владимир Табутов пък бил вид за министър на екологията. В този парламент той не съумя да влезе от благоевградската листа, а съгласно доклада на обединението пред Сметната палата е дарил 100 хиляди лева за предизборната акция. Миналата седмица за екологията се спрягаше водачът на " Зелено придвижване " Владислав Панев - една от трите партии в Демократична България.

Колаж: бТВ
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР