Списъкът, публикуван от министерството на правосъдието, включва 300 затворници -

...
Списъкът, публикуван от министерството на правосъдието, включва 300 затворници -
Коментари Харесай

Израел обяви имената на 300 затворници, които ще освободи след сделката с Хамас

Списъкът, оповестен от министерството на правораздаването, включва 300 пандизчии - два пъти повече от 150-те дами и малолетни, които Израел се съгласи да освободи в подмяна на 50 заложници и първична четиридневна пауза в боевете, която може да докара до освобождение на още заложници.

Публикуването на листата дава опция на израелците да апелират освобождението на съответни пандизчии пред израелските съдилища, показва в. " Таймс ъв Израел ". Изданието прецизира, че според съглашението Израел ще освободи 150 пандизчии в подмяна на 50 заложници през първите четири дни, а останалите пандизчии от листата ще бъдат освободени, в случай че " Хамас " се съгласи да освободи още 50 заложници.

Махмуд Абас приветства съглашението и прикани за по-цялостно решение

Палестинският президент Махмуд Абас приветства постигнатото с задгранично ходатайство филантропично съглашение сред ислямисткото придвижване " Хамас " и Израел в линията Газа и прикани за намиране на по-трайно и изцяло решение на дългогодишния израелско-палестински спор, съобщи Ройтерс.

Правителството на Абас, чието седалище е на окупирания Западен бряг, " прави оценка катарско-египетските посреднически старания " и желае продължение на примирието с Израел за по-дълъг период и използване на политическо решение, учредено на интернационална легитимност, се споделя в обява на обществените мрежи на високопоставеният палестински консултант Хусейн аш Шейх.

Русия и Съединени американски щати също са удовлетворени от прекъсването на огъня

Русия приветства съглашението за филантропично прекъсване на огъня сред Израел и палестинското придвижване " Хамас ", заяви РИА Новости, представена от Ройтерс. 

Руската организация се базира на коментар на представителя на външното министерство в Москва Мария Захарова. " Москва приветства съглашението сред Израел и " Хамас " за четиридневна филантропична пауза ", уточни тя и пред ТАСС, и добави, че Русия е призовавала за това още откогато е почнало изострянето на спора.

" Отбелязваме особените старания на Катар, ориентирани към практическата реализация на апела на интернационалната общественост за понижаване на напрежението ", съобщи Захарова.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също приветства съглашението за краткотрайно преустановяване на огъня сред палестинската войнствена формация " Хамас " и Израел, което ще докара до освобождението на някои заложници, държани сега в линията Газа, съобщи ДПА.

" Изключително съм удовлетворен, че някои от тези смели души, които устояха седмици в плен и бяха подложени на неописуемо тестване, ще се съберат със фамилиите си, откакто това съглашение бъде приложено в своята целокупност ", сподели Байдън, представен в изказване на Белия дом.

Байдън благодари на Катар и Египет за " решителното им водачество и партньорство " при договарянето на договорката. " И правя оценка уговорката, който министър-председателят (на Израел) Нетаняху и неговото държавно управление поеха в поддръжка на удължена пауза, с цел да се подсигурява, че тази договорка може да бъде изцяло изпълнена и да се обезпечи даването на спомагателна филантропична помощ за облекчение на страданията на почтените палестински фамилии в Газа ", сподели още президентът.

Той съобщи, че договорката " би трябвало " да докара до освобождението на някои американски заложници. " Няма да спра, до момента в който всички те не бъдат освободени ", добави той. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР