Списъкът “Магнитски преди всичко е насочен към българското общество. Проблемът

...
Списъкът “Магнитски преди всичко е насочен към българското общество. Проблемът
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Владислав Горанов играе ролята на нощното шкафче на Борисов - Политика

Списъкът “Магнитски ” на първо място е ориентиран към българското общество. Проблемът не е на някоя партия. Ние като общество имаме проблем и е позор за всички нас. Това съобщи Ивайло Мирчев от “Демократична България ” по bTV, като напомни, че глобените по закона " Магнитски " на Съединени американски щати са общо девет, осем от които са от България.

Мирчев добави, че казусът не е личен, а демонстрира неналичието на доверие в българските институции. Според него наличието на някогашния финансов министър Владислав Горанов в този лист приказва ясно за ролята му като “нощно шкафче на Борисов ”.

“В “Магнитски ” 1 беше казано, че подкупите са давани на партиен водач в България. А в “Магнитски ” 2 е казано, че Горанов е вземал милиони евро подкупи и пари са давани на длъжностни лица за обезпечаване на “благоприятно законодателство ”. Цялата парламентарна група на ГЕРБ е гласувала законодателството в региона на хазарта. А в тази ситуация Горанов играе ролята на нощното шкафче на Борисов ”, сподели още Мирчев като добави, че описът е обвързван и с корупционни практики на съветското лоби.

“В момента се приказва по какъв начин без съветско нуклеарно гориво АЕЦ “Козлодуй ” не може да работи, което не е правилно. По същия метод същите хора приказваха през март и април по какъв начин без съветски газ България и Европа не могат да съществуват. Какво се случи? Цените се връщат в предвоенните нива ”, сподели Мирчев във връзка изказването на президента Радев в Брюксел, че България ще наложи несъгласие при наказания на Европейски Съюз за импорт на нуклеарно гориво. Той акцентира, че става дума за операции, зад които стоят корупционни практики на съветското нуклеарно лоби.

Според Мирчев сега няма благоприятни условия за естествен политически разговор на Демократична България с Българска социалистическа партия. „ Българска социалистическа партия са против Еврозоната, против модернизацията на българската войска. Българска социалистическа партия са и против помощта на за Украйна, срщу закона срещу домашното принуждение, говорейки за някакви „ джендъри “, аргументира се членът на управлението на “Да, България ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР