Списък с неизправната техника има и сега в Дирекция Логистика

...
Списък с неизправната техника има и сега в Дирекция Логистика
Коментари Харесай

ГЕРБ, ПП, ДПС и Тагарев предлагат да дадем още ракети на Украйна,...

Списък с неизправната техника има и в този момент в Дирекция " Логистика " на Министерството на защитата, само че би трябвало да се отсее каква част от нея може да бъде дадена.

Манол Манолов от Българска социалистическа партия изиска да види листата, с цел да реши по какъв начин да гласоподава, въпреки че групировката му е срещу помощта за Украйна.

Ако документът бъде признат, Министерският съвет ще бъде длъжен да договарят с държавните управления на страни от НАТО за разполагане на Противовъздушна отбрана и брегови противокорабни ракетни комплекси за " увеличаване на отбранителните качества на България ", както и да изиска възобновяване на средствата за превоза по Европейския инструмент за мир и фондове от страни членки на НАТО.

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи оферират още у нас да се образоват до четири украински пехотни или механизирани роти годишно с общо 160 военни. Те ще идват като военнослужещи без персонално оръжие и бойна техника.

Комисията по защита се събра за изключително съвещание, с цел да гласоподава плана на решение. На него участва заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, който съобщи, че България има опция да образова механизирана рота, като има подобаваща база за настаняване, инструктори и полигони.

Остри нападки пристигнаха от " Възраждане " и Българска социалистическа партия. Николай Дренчев от " Възраждане " заплаши сътрудниците си с боен съд, а Борислав Гуцанов попита Запрянов дали не го е позор, че в " есента на живота си " поддържа сходни дейности. Той настоя за отдръпване на предлагането и предизвести Запрянов, че за всеки идвал Видовден.

 

" Въобще не се срамя. Моята процедура в армията е над 50 години. Всичко, за което приказваме, е неизправно, не е допустимо да бъде ремонтирано в България, документите. Ако стоят, ще би трябвало да ги унищожаваме и да даваме пари. Подкрепям това предложение по съвест, нямам аспирации за политическа или административна кариера ", сподели Запрянов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР