Списък с имена за проверка е внесъл в прокуратурата бившият

...
Списък с имена за проверка е внесъл в прокуратурата бившият
Коментари Харесай

И Бареков даде свой списък за проверка на Гешев

Списък с имена за инспекция е внесъл в прокуратурата някогашният евродепутат Николай Бареков. Това стана ясно от прессъобщение на държавното обвиняване. И този лист, както и описът с 19 имена на премиера Петков, е изпратен на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, с цел да кажат разполагат ли информация за лицата от него.

Прокурори от Върховна касационна прокуратура ще извършат инспекция по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ) по отношение на възложен на 15.02.2022 година от журналиста Николай Бареков лист с лица, за които същият ползва сигнали, изявления и журналистически следствия, оповестяват от прокуратурата.

" С цел определяне на обективната истина прокуратурата ще изиска от Министерство на вътрешните работи и други способени органи на изпълнителната власт цялата налична информация по отношение на лицата, обект на изявленията, и вероятно подхванатите от органите дейности по отношение на тях, за практикуване пълномощията на Прокуратура на Република България по покачване на наказателна отговорност при събиране на задоволително данни за осъществено закононарушение от лицата, посочени в предоставените материали ".

Николай Бареков ще бъде свикан за снемане на пояснения, съобщи БНР.

От прокуратурата не оповестяват кои са лицата от листата на Бареков, само че показват, че в него не попада президентът Румен Радев.

" Във връзка с медийни изявления прокуратурата прецизира, че в постъпилия от журналиста (Бареков - бел. ред.) лист с лица не попада името на президента на Република България. Наблюдаващите прокурори няма да изискват от Министерство на вътрешните работи и други способени органи информация, обвързвана с президента ", написа в прессъобщението на държавното обвиняване.

Списъкът с 20 имена може за бъде забелязан на фейсбук страница на Николай Бареков.

Сред имената в него са Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Иво Прокопиев, Христо Иванов и президентският консултант Пламен Узунов.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР