Списък на лица, които да бъдат изслушани във временната комисия,

...
Списък на лица, които да бъдат изслушани във временната комисия,
Коментари Харесай

НОВ СПИСЪК: Гроздан Караджов изброи лица, които да бъдат разпитани в комисията за Нотариуса

Списък на лица, които да бъдат изслушани във краткотрайната комисия, която би трябвало да проверява активността на групата към Мартин Божанов - Нотариуса, е внесъл Гроздан Караджов от Има Такъв Народ до ръководителя на комисията Никола Минчев.

Този лист е подбуден освен от следствия в медиите, само че и от данните на Антикорупционния фонд, изясни Караджов.

Той желае чуване в комисията на следните лица:

Асен Василев и Румен Спецов, поради данните на гръцките предприемачи, коита откакто са им подали сигнала, са понесли тежестта на бухалките на Национална агенция за приходите, ДАНС и ГДБОП;

Бойко Рашков и Калин Стоянов, който са получили сигнала от Антикорупционния фонд през 2021 година и са почнали дейности и би трябвало да могат да споделят резултатите от тях;

Всички ръководители за времето от 2020 г насам на ДАНС, ГДБОП, остарялата КПКОНПИ;

Всички основни прокурори от 2020 година насам;

Бизнесмените Анастасиус Диков и Йоаким Каламарис;

Веселин Денков и Ивайла Бакалова;

Невена Зартова, която неотдавна подаде оставка като областен прокурор на София.

" За да подсигуряваме, че тази комисия няма да е мързелива и мързелива, а ще свърши някаква работа, а няма да замете случая. "

От Има Такъв Народ са изискали още ГДБОП да даде на комисията всички събрани обстоятелства и документи по проблема, който е издигнат 2021 година в кабинета на Бойко Рашков от Антикорупционния фонд и въз основата на който е тръгнало някакво деяние. Така ще забележим към кои лица по-нататък да съсредоточим активността си в комисията, изясни Караджов.

Да се изискват от Министерство на вътрешните работи всички данни за полицейската защита на двете заведения " Осемте джуджета " и Секретен сътрудник клуб - дежурства, имена на тези, които са стояли там за защита и други Трябва да добием визия за мрежата и пипалата на този октопод, в който правосъдната ни система е впринчена, изясни още Караджов.

Искането му включва да се изискват данни за групите на Нотариуса и Еврото, събирани по делата за КТБ, за конфискация на активите на Брендо и това на Манджукови против Инвестбанк. Там протичат същите лица и сравнението сред другите проблеми и очевидци ще даде някакво визия за мрежата от механизми, посредством които е била подчинена част от правосъдната система, изясни още депутатът от Има Такъв Народ.

Нашето гледище, което не беше признато в комисията - да се излезе с декларация към проблема на Нотариуса да се прибавят и тези с Петьо Петров - Еврото. Това е част от една обща проведена незаконна група и няма смисъл да работим по върха на айсберг, като изпод се крият доста по-голямата част от данните и събитията, добави Караджов.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР