Спирулината е позната още по времето на древните маи и

...
Спирулината е позната още по времето на древните маи и
Коментари Харесай

Невероятните ползи от спирулината

Спирулината е позната още по времето на античните маи и ацтеки, които са укрепвали и подмладявали организма си с нейна помощ. Едноклетъчните сини водорасли са приети за един от най-големите евентуални източници на белтъчини измежду растенията. Спирулината подтиква, укрепва и укрепва имунната система. Особено потребна е при поддържане на здравословен режим на хранене. Подобрява липидния и глюкозния метаболизъм, редуцира мазнините в черния дроб и укрепва сърдечното здраве.
Поради неналичието на целулозни клетъчни стени, спирулината не изисква химическа или физическа преправка, също така е и източник на белтъчини, които са 55-70% от масата й.
Както знаем водораслите са едни от най-интересните създания на природата, от които се счита, че се е зародил животът преди три и половина милиарда години. Над 21% от кислорода на планетата се дължи точно на тях. Хората ги употребяват повече от 1000 години като източник на храна или лек. Около 6 000 година прочие н. е. в Далечния изток те са употребявани като засищащ източник, съдържащ най-голямо количество хранителни субстанции, съчетани в съвършен баланс.

Всички изгоди от спирулината и по какъв начин да я приемате, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР