Спирос Номикос, генерален мениджър на Солвей за България, стана “Пионер

...
Спирос Номикос, генерален мениджър на Солвей за България, стана “Пионер
Коментари Харесай

“Солвей Соди” спечели наградата на Организацията на обединените нации за устойчивост за 2023 г.


Спирос Номикос, общоприет управител на Солвей за България, стана “Пионер на Целите на Организация на обединените нации за стабилно развиване ” за 2023 година

 

“Солвей Соди ” беше определена за Пионер на задачите за стабилно развиване (SDG) на Глобалния контракт на Организация на обединените нации за 2023 година в категорията “Големи национални и мултинационални компании ” на влиятелна гала, извършена на 19 септември 2023 година на срещата на върха на водачите в Ню Йорк.

“Солвей Соди ” кандидатства за влиятелното отличие откакто завоюва на българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации тази година, което даде опция на компанията да се бори за международната премия.

, зад които стои Организацията на обединените народи, отдават световно самопризнание на водачите, които развиват бизнеса като мощ за положително, слагат си амбициозни цели и влияят върху своите организации и обществото в посока на устойчивото развиване.

Признанието за “Солвей Соди ”, като световен SDG пионер за 2023 година, е резултат от доста конкурентен развой на асортимент, при който редица заинтригувани страни, в това число представители на Обединените народи, Борда на Глобалния контракт, университетските среди и предходни SDG пионери, гласоподаваха, с цел да отличат приноса на компанията. „ Да получиш премия, след подобен придирчив спортен развой, е в действителност доказателство за упоритата работа и ангажираността на всички чиновници да оказват помощ за постигането на задачите за стабилно развиване “, сподели госпожа Санда Оджиамбо, основен изпълнителен шеф на Глобалния контракт на Организация на обединените нации.

Спирос Номикос, изпълнителен шеф на “Солвей Соди ”, приема тази премия като самопризнание за целия екип на " Солвей " и “Солвей Соди ”, в който всички са „ супергерои за резистентност “. Амбициозният проект на компанията е за понижаване на въглеродния отпечатък от производството с 40% до 2027 година, преустановяване на потреблението на изкопаеми горива до 2030 година и реализиране на климатична индиферентност до 2050 година, който е напълно в сходство с програмата за резистентност на Групата - " Един Солвей / Една Планета ".

Изпълнението на плановете в амбициозната Пътната карта за резистентност и околна среда на компанията ще спомогне и за понижаване на въглеродните излъчвания на национално равнище. Следващата стъпка на “Солвей Соди ” е да форсира постигането на задачите си и да подсигурява, че продуктите на компанията, които са от значително значение за обществото, ще не престават да се създават в България. За това е нужна мощна административна поддръжка във всички области, с цел да може декарбонизацията на енергоемките промишлености в страната да се случи.

Престижната премия е резултат от непоколебимата отдаденост и въздействащи начинания на компанията, демонстриращи по какъв начин бизнесът може да играе основна роля в стимулирането на позитивната смяна и оправянето с провокациите пред устойчивото развиване.

 

СОЛВЕЙ СОДИ “ , Девня, е едно от най-големите индустриални предприятия в България и най-големият цех в Европа за произвеждане на синтетична калцинирана сода. Калцинираната сода е съществена суровина за стъкларската индустрия, употребява се също при производството на перилни и почистващи препарати, в химическата индустрия и металургията, силикатите и стъклените нишки, а содата бикарбонат обслужва пазарите на хранителни артикули, животинско хранене, филтриране на димните газове и опазването на здравето.

„ Солвей Соди “ е приватизирано през 1997 година, като съществени акционери в него са интернационалната химическа група „ Солвей “ (75 %) и турската химическа група „ Шишеджам “ (25 %).

 

Глобалният контракт на Организация на обединените нации е най-голямата международна самодейност за корпоративна резистентност и обгръща над 20,000 членове. Доброволната самодейност на някогашния генералния секретар на Организация на обединените нации Кофи Анан сплотява бизнес и неправителствени организации, университетски институции, градове и организации на Организация на обединените нации в световен конгрес в поддръжка на устойчивия напредък и гражданската отговорност. 10-те правилото на Глобалния контракт на Организация на обединените нации са ориентирани към използване на виновни бизнес практики в областта на правата на индивида, трудовите правила, опазването на околната среда и битката с корупцията.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР