Спирка Алфатар е включена в списъка със спирки и гари

...
Спирка Алфатар е включена в списъка със спирки и гари
Коментари Харесай

Гвоздейков: Спирка Алфатар е включена в списъка на НКЖИ за ремонт през следващата година

Спирка Алфатар е включена в листата със спирки и гари на Национална компания „ Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) за ремонт през идната година. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на присъединяване си в петъчния парламентарен надзор. Министърът отговори на въпрос от народния представител от „ Възраждане " Маргарита Генчева, която съобщи, че постройката на гарата в Алфатар, област Силистра, е рискова за пасажерите и изиска информация от министъра по кое време ще стартира нейното възобновяване.

Сградата е в доста неприятно положение. Мазилките са изпопадали, витрините, вратите и прозорците са изпочупени. Има срутени места. Чест обект е на вандалски прояви. Сградата е тотално занемарена и е рискова за хората, показва в своя въпрос Генчева.

Тази спирка е включена в програмата на НКЖИ за 2024 година като обект, който би трябвало да бъде възобновен, увери министър Гвоздейков, като посочи, че от 2009 година мястото е със статут единствено на спирка. Той уточни, че се поставят старания помещението да бъде почиствано.

„ Докато не си променим мисленето като общество, постоянно гарите и влаковете ще наподобяват по този метод ", сподели още министърът. Като образец той уточни случаи, при които тапицирани неотдавна седалки във влакове са били нарязани с нож. Поемаме ангажимент това да не наподобява към този момент по този метод, съобщи той, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР