Спират старите коли в центъра на София, съобщи NOVA. Най-замърсяващите

...
Спират старите коли в центъра на София, съобщи NOVA. Най-замърсяващите
Коментари Харесай

Решиха от кога спират старите коли в центъра на София

Спират старите коли в центъра на София, заяви NOVA. Най-замърсяващите коли от първа екологична група няма да влизат в центъра на София от 1 декември 2023 година Това планува решение на Столична община. Шофьорите на тези коли ще бъдат с стеснен достъп до зона " Малък кръг ", обособена сред булевардите " Васил Левски ", " Патриарх Евтимий ", " Ген. Скобелев ", " Сливница " и ул. " Опълченска ".
" Първа категория са най-замърсяващите - тези с отстранени катализатори. Те са едни ТЕЦ-ове на колела. Те основават екологични проблеми ", сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев. 
Той изясни, че мярката важи единствено за зимния интервал. Тя обаче няма да визира жителите, чиято адресна регистрация е в тази зона. Ограниченията са за приходящите коли. 
" Контролът ще става посредством камери с четци и програмен продукт, който ще бъде построен. Те ще са сложени в целия " Малък кръг ", уточни Георгиев.
" Това не е волност на Общината. Това е извънредно нужна мярка за по-чист въздух, който обезпечава по-добро качество на живот. Такива ограничения съществуват във всички европейски столици ", безапелационен е ръководителят на СОС.
Санкциите за неспазване на правилото стартират от 100 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР