Спират старите коли в центъра на София, съобщи . Най-замърсяващите

...
Спират старите коли в центъра на София, съобщи . Най-замърсяващите
Коментари Харесай

Решиха от кога спират старите коли в центъра на София

Спират старите коли в центъра на София , заяви . Най-замърсяващите коли от първа екологична група няма да влизат в центъра на София от 1 декември 2023 година Това планува решение на Столична община. Шофьорите на тези коли ще бъдат с стеснен достъп до зона " Малък кръг " , обособена сред булевардите " Васил Левски ", " Патриарх Евтимий ", " Ген. Скобелев ", " Сливница " и ул. " Опълченска ".

" Първа категория са най-замърсяващите - тези с отстранени катализатори . Те са едни ТЕЦ-ове на колела. Те основават екологични проблеми ", сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев. 

Той изясни, че мярката важи единствено за зимния интервал . Тя обаче няма да визира жителите, чиято адресна регистрация е в тази зона. Ограниченията са за приходящите коли. 

" Контролът ще става посредством камери с четци и програмен продукт, който ще бъде построен. Те ще са сложени в целия " Малък кръг ", уточни Георгиев.

Той изясни, че: " Това не е волност на Общината. Това е извънредно нужна мярка за по-чист въздух , който обезпечава по-добро качество на живот. Такива ограничения съществуват във всички европейски столици ", безапелационен е ръководителят на СОС.

Санкциите за неспазване на правилото стартират от 100 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР