Спират от ползване три партиди ваксини на „Модерна“ в Япония

...
Спират от ползване три партиди ваксини на „Модерна“ в Япония
Коментари Харесай

Спират три партиди ваксини на „Модерна“ в Япония заради два смъртни случая

Спират от прилагане три партиди ваксини на „ Модерна “ в Япония поради два смъртни случая, оповестяват международните медии. Причината – в тези флакони са открити примеси, които към този миг не е ясно по какъв начин са попаднали в тях.

От компанията и нейния локален сътрудник „ Такеда “ още на 26 август е взето решението въпросните флакони да бъдат спрени от приложимост. „ Получихме отчети от имунизационни пунктове за непозната субстанция, открита във флаконите “, показват в публично известие до медиите.

„ Оплакванията, които доведоха до прекъсването на използването, бяха лимитирани до една съответна партида, само че общо три партиди, създадени поредно, бяха включени в решението за прекратяване поради спомагателна сигурност “, пишат още от „ Модерна.

От компанията показват още, че сега правят лично следствие какво тъкмо се съдържа във въпросните флакони.

„ Към момента не разполагаме с доказателства, че тези смъртни случаи са породени от COVID-19 имунизацията на „ Модерна “ и е значимо да се организира публично следствие, с цел да се дефинира дали съществува някаква връзка “, безапелационни са от компанията.

До момента в света са сложени над 200 млн. дози то тази ваксина на над 110 млн. души в 45 страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР