Спирането на сертификатите на два от авиоремонтните ни заводи е

...
Спирането на сертификатите на два от авиоремонтните ни заводи е
Коментари Харесай

Ген. Попов: Не само двата военни завода, а цялата ни икономика трябва да се преосмисли

Спирането на документите на два от авиоремонтните ни фабрики е един тежък отговор от страна на Русия, Русия, която ни разгласи за неприятелска страна и това не е ненадейно. Въпросът е до каква степен ние сме готови, с цел да можем да си поддържаме авиационната тахника, в която към момента има русерс. Но това е тежък удар за тези фабрики, тези, които не съумяха в продължение на доста години да излязат от зоната си на комфорт и да видят по какъв начин могат да се интегрират в произвеждане и поддръжка на западна авиационна техника.

Това разяснява пред бТВ ген. Константин Попов.

Дали могат тези два завода да продължат даа работят? - евентуално да, откровено се надявам, че могат, уточни той.

България, както бе оповестено, не изнасяше публично оръжие за Украйна. Какъв е отговора - взимане на лиценз на нашите фабрики в случай, че ние не сме изнасяли за Украйна нито хеликоптери, нито самолети. Та тук е доста значимо да се оцени бъдещето на нашата авиация. От МО през вчерашния ден обявиха, че ще се наложи постепенна промяна на руската техника, което е доста значимо, уточни той.

В двата завода се ремонтират главно вертолетна техника. Но има елементи, които у нас не могат да се поддържат, те се изнасят на открито, връщат се и се инсталират на летателния уред. Така че доста е значимо освен за двата завода, а за цялата българска стопанска система. Българската стопанска система занапред би трябвало да е наясно от кое място какви първични материали ще има, какво ще поризвежда, къде са пазарите, по какъв начин ще пласира. Това не е единствено за военните фабрики, уточни той.

Това, че са взети лицензите на двата завода, не значи, че те би трябвало да спрат работа. Но би трябвало да се мисли по какъв начин те да се включат в европейския пазар, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР