Спирането на сърдечната дейност все още не значи смърт. Според

...
Спирането на сърдечната дейност все още не значи смърт. Според
Коментари Харесай

Какво се случва в мозъка, след като сърцето спре

Спирането на сърдечната активност към момента не значи гибел. Според учени, има интервал от пет минути сред прекъсването на най-големия мускул в тялото и прекратяването на активността на мозъка .

Докато към момента сме в известно схващане, само че тялото ни на практика е мъртво, в мозъка протичат забавни процеси. Учените назовават вълната от електрическа интензивност, която го " залива ", разпространяваща се меланхолия .

Това е деполяризация, разреждаща електрохимичната сила в клетките и водеща до токсични процеси в главата ни. Именно тя обуславя идването на края на живота и безвъзвратното прекъсване на функционалностите на невроните и мозъчните кафези.

 Снимка 343914

Тя настава със прекъсването на притока на кръвта до мозъка поради гибелта на сърцето. Но в случай че циркулацията бъде възобновена в границите на пет минути, този развой е обратим.

Клетките в мозъка имат енергиен запас , който употребяват в сериозните мигове. След това, в случай че достъпът до О2, който се набира посредством кръвта, не стартира още веднъж, те умират.

 Невероятни обстоятелства за мозъка, които може би не знаете
Човешкият мозък във обстоятелства (които не знаете)

Какви са те?

Именно поради този интервал от пет минути сред сърдечната и мозъчната гибел се счита, че хората виждат края на живота си, светлината в тунела и изпитват това възприятие на лекост , за което мнозина, прескочили трапа, приказват. Някои даже чуват по какъв начин лекарите ги афишират за мъртви.

Докторите стигат до този извод след прекъсването на сърдечната активност. Ние губим всички сетива и рефлекси.

 Снимка 343916

Това значи, че никакви талази от мозъка не могат да бъдат засечени на мониторите. Но до момента в който всички кафези в него умрат вечно , могат да минат и няколко часа след сърдечната гибел, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР