Спирането на руските доставки за някои страни на ЕС е

...
Спирането на руските доставки за някои страни на ЕС е
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Полша и България вече получават газ от своите съседи от ЕС

Спирането на съветските доставки за някои страни на Европейски Съюз е следващата провокация от Кремлин. Но това не е изненада за нас, защото Русия се пробва да употребява фосилните горива да се опита да ни изнудва. Това е нещо, за което Европейска комисия се готви със страните членки и интернационалните сътрудници. Нашият отговор ще бъде незабавен, съгласуван и единен. Първо, ние ще се постараем да създадем по този начин, че решението на „ Газпром “ да има допустимо минимум влияние на потребителите. Полша и България ни осведомиха за обстановката – и двете страни към този момент получават газ от своите съседи от Европейски Съюз. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на брифинг.
"Това демонстрира солидарността измежду Европейски Съюз, само че и ефикасността от предходни вложения – интерконектори и друга газова инфраструктура. Ще се опитаме да осигурим задоволително количества газ в хранилищата в средносрочен проект. Имаме съглашение със Съединени американски щати, която да обезпечи спомагателни количества полутечен газ ", акцентира още ръководителят на Европейска комисия.
Кремъл още веднъж се провали в опита си да всее разделяне измежду страните членки на Европейски Съюз. Ерата на съветските фосилни горива върви към своя край, уточни Фон дер Лайен.
По думите ѝ, заплащането на съветски газ в рубли освен е нарушаване на глобите, наложени на Русия, само че и нарушаване на съществуващите контракти, в случай че не е упоменато в договорите. 97% от договорите са, че валутата на заплащане е единствено в евро или долари, акцентира тя.
"Шестият пакет от наказания на Европейски Съюз ще пристигна в точния момент, работим по него. Този ход на Русия в действителност съставлява ход, с който те се самонараняват. Спирането на доставките рикошира върху приходите в стопанската система на Русия. От месеци работим за понижаване на енергийната взаимозависимост от Русия. Ще станем самостоятелни от съветски фосилни горива изрично и вечно ", съобщи тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР