Спирането на предизборната кампания на Демократична България заради протеста срещу

...
Спирането на предизборната кампания на Демократична България заради протеста срещу
Коментари Харесай

Политолог: Спирането на кампанията отне гласове на "Демократична България"

Спирането на предизборната акция на " Демократична България " поради митинга против избора на основен прокурор, лиши към 20% от гласовете на претендента й за кмет Борислав Игнатов. Това мнение изрази пред Нова телевизия политологът Антоний Гълъбов.

" 20% от последователите на " Демократична България " са подкрепили Борис Бонев и това е резултат от резултата " Орлов мост ". Част от хората симпатизираха на Игнатов, само че те прекратиха акцията си и оповестиха, че изборът на основен прокурор е по-голям ", сподели Гълъбов и акцентира, че трендът на поддръжка на самостоятелния Бонев не е предполагал такъм пик.

По данни на организация " Алфа рисърч " резултатите на двамата са близки - Борислав Игнатов е трети с 15.8%, а Борис Бонев - четвърти с 10.4%. Сборът е 26.2%, колкото организацията дава за класиралата се за балотаж и подкрепена от Българска социалистическа партия Мая Манолова.

Политологът направи ангажимента, че обединяването към един претендент на симпатизантите на Игнатов и Бонев не би означавало автоматизиран общ брой на гласовете, тъй като гласоподавателите им са с " сензитивен профил ".

" Промяната в София е в ход, въпросът е в каква посока, с какво движение и с какив гаранции за качество и резистентност ще продължи ", сподели политологът. Той добави, че на втория тур изискванията ппред гласоподавателите ще са разнообразни, тъй като е прочут съставът на общинските препоръки и претендентите ще би трябвало да покажат, че могат да изпълнят обещанията си.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (291)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР