Спирането на плановия прием в болниците ще увеличи смъртността. Лично

...
Спирането на плановия прием в болниците ще увеличи смъртността. Лично
Коментари Харесай

Проф. Григоров: Видяното вчера беше пълна комедия, срамувам се от такива колеги

Спирането на плановия банкет в лечебните заведения ще усили смъртността. Лично аз съм го казвал, че трябваше да обособят обособени лечебни заведения, най-малко в огромните градове, единствено за Коронавирус, от тавана до мазето, с високоплатени експерти и сестри, които да поемат напълно и единствено Коронавирус заболели, с цел да има опция да не се стига до това, което е в този момент - да се стопират плановите интервенции и операции. Това сподели кардиологът проф. Младен Григоров в изявление за "Фокус ".
,,Ще се стигне до там, че една огромна част от пациентите след няколко месеца ще починат от главното заболяване, което имат'', добави лекарят.

Той даде образец с Китай, където още първоначално бяха разкрити профилирани Коронавирус лечебни заведения.

Това може да стане в София – половината от пациентите с Коронавирус са от София. В София има към 100 лечебни заведения, държавни, общински и частни, към 100. Е, какво пречи 10 от тях да бъдат профилирани, примерно напълно със съответния финансов запас и така нататък? Те си имат инсталация. А не в този момент да ми подмятат какви ли не нелепости, че операционните щели да се трансформират в реанимации, защото реанимациите се задъхвали, уточни Младен Григоров.

Професорът дефинира като комедия символичното улавяне на здравните специалисти за ръце, в здравното министерство.
Това е цялостна комедия, което видяхме през вчерашния ден (хващането за ръце, бел. ред.), и аз се срамя от тези мои сътрудници. Има един остарял принцип: персоналният образец е качество и успеваемост, а не такива комедиални актове. Кажете ми какъв брой от нашите политици демонстративно се имунизираха? Аз не мога да си спомня нито един – може би Бойко Борисов направи тая работа и някогашният министър на опазването на здравето Костадин Ангелов. Но какъв брой от нашите медици демонстрираха персонален образец, разяснява още кардиологът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР