Спирането на газа от Русия е по-тежко за нея, отколкото

...
Спирането на газа от Русия е по-тежко за нея, отколкото
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Спирането на газа от Русия е по-тежко за нея, отколкото за Европа

Спирането на газа от Русия е по-тежко за нея, в сравнение с за Европа.

Ще пристигна миг, когато Русия ще се моли на страните да получават газ и от нея. Това съобщи енергийният специалист Васил Начев пред Българска национална телевизия.

По думите на енергийния специалист сигурно Европа ще заплати някаква цена за всичките си дейности, само че огромният губещ в цялата история ще е Русия, тъй като за нея всеки кубически метър газ доставен в Европа е от значително значение.

Начев разясни, че в действителност е мъчно да се каже дали е предизвестието прекъсването на газа за Германия. За третото тримесечие няма никакъв деклариран потенциал на доставка на газ по газопровода Ямал.

Европа няма да заплаща и няма да прави преводи в сметките на Газпром в рубли, означи Начев. Дали Унгария ще заплаща в рубли или не, това си е нейно решение, само че няма да промени съществено картината за членовете на Европейски Съюз, добави специалистът. 

Начев подчертава, че нямало по какъв начин да няма някакви катаклизми при доставката на газ, артикули или първични материали поради войната в Украйна. Васил Начев не чака фрапантни и високи покачвания в посока нагоре в цената на природния газ, която ще бъде оповестена от КЕВР за цената на природния газ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР