Спирането на газа е грубо нарушение и шантаж. Ние няма

...
Спирането на газа е грубо нарушение и шантаж. Ние няма
Коментари Харесай

Петков за спирането на газа: Няма да се поддадем на подобен рекет

Спирането на газа е жестоко нарушаване и шантаж. Ние няма да се поддадем на сходен рекет, тъй като сходно деяние е неприемливо. Няма да има понижаване на подаването на газ към консуматорите по никакъв метод. Това съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на държавното съвещание. Той бе безапелационен, че ще се прегледат всички контракти с " Газпром " в това число тези за пренос.

" Министерство на енергетиката има явен проект за деяние, в това число и различни източници ", сподели още той.

Той изясни, че след вложени милиарди в Турски поток в този момент се вижда " до каква степен ни докара политиката на ГЕРБ.

По-рано сутринта енергийният министър Александър Николов. Осигурен е газ за страната ни за най-малко месец. Природният газ се употребява като икономическо и политическо оръжие в тази война. Предприети са всички ограничения, с цел да се подсигурят количествата на газ у нас. Към момента всички доставки са обезпечени, сподели още Николов. Снощи стана ясно, че доставките на природен газ от " Газпром " за България стопират от през днешния ден.Това оповестиха от " Булгаргаз ", базирайки се на писмо, получено от съветската страна. От българската газова компания прецизират, че към сегашния миг не се постановат ограничаващи ограничения за потреблението в България.Към момента всички доставки са обезпечени за най-малко месец напред. Това не значи, че по-късно ще имаме проблеми предвид на последната обстановка ", сподели Николов и добави: „ Докато съм министър и давам отговор за това, България няма да води договаряния под напън и с наведена глава, България не се продава и не поддава на трета страна “, сподели Николов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР