Спирането на доставките на газ за България от руската компания

...
Спирането на доставките на газ за България от руската компания
Коментари Харесай

Спирането на руския газ зa България - сред топ новините на световните медии

Спирането на доставките на газ за България от съветската компания " Газпром " се трансформира в вест номер 1 за международните медии. 

Тя е водеща в американските издания NY Times, Washington Post, Wall Street Journal и осведомителната организация Associated Press (АП) и доста други.

АП публикува новината със заглавие " Русия твърди, че стопира доставките на газ за 2 страни от Европейски Съюз поради ескалация ". 
 


 

Електронното издание на The Washington Post също постави новината като основна със заглавието " Русия стопира газа за Полша и България ". 
 


 
 
The Wall Street Journal написа, че " Русия задържа доставките на газ за Полша и за България поради изискванията за заплащане ", отбелязва

 
 


 

Новината се подреди и в челата на английското BBC, The Guardian и организация Ройтерс. В BBC новината се появи в новинарския материал за войната, който се обновява непрестанно, със заглавието " Русия стопира доставките на газ за Полша и България ". 

 
 


 

Новината се появи с съвсем същото заглавие в осведомителна организация Ройтерс - " Русия задържа доставките на газ за Полша и България ".

 
 


 

Новината излезе и в челото на The Guardian за войната под заглавието: " Путин стопира доставките на газ за Полша и България. Украйна споделя, че детонациите в съветските провинции са " карма ". "

 
 


 

Спирането на газа е водеща вест и в немските медии като Der Spiegel и Die Welt. Der Spiegel написа, че " България и Фон дер Лайен упрекват Русия в изнудване " поради прекратяването на доставките и настояването за заплащане в рубли. 

 
 


 

Die Welt пък разгласиха вест, че " Газпром " е удостоверил прекъсването на доставките на газ, като повода са неналичието на заплащания с рубли ".

 
 


 

Френското издание Le Monde разгласява коментар по тематиката под заглавие " Как би реагирала Франция, в случай че Русия спре доставките на газ за страната ". Повод за него е точно прекъсването на доставките на газ от съветския колос " Газпром " за България и Полша. 

 
 


 

Спирането на газа у нас е водеща вест и за френското изданието Le Parisien. Първо беше оповестена вест със заглавието " Война в Украйна: Газпром стопира доставките на газ за България и Полша, „ неприемлива “ мярка за Европейски Съюз ". А по-късно се появи и втора обява, която гласеше: " Кризата в Украйна: България жигосва " шантажа " след прекъсването на доставките на газ от Русия. "

 
 


 

 
 


 

 

Новината за с дойде късно нощес, откакто българската държавна компания " Булгаргаз " е получила съобщение за това. Няколко часа по-рано полската енергийна компания PGNiG заяви, че е била осведомена от " Газпром ", че газовите доставки за Полша също ще бъдат спрени от 27 април.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР