Спиране на гласуването в секции в общините Пазарджик и Септември,

...
Спиране на гласуването в секции в общините Пазарджик и Септември,
Коментари Харесай

Спиране на гласуването в Пазарджик и Септември поискаха вносители на жалби в РИК

Спиране на гласуването в секции в общините Пазарджик и Септември, до момента в който там не се обезпечат паравани вместо тъмни стаички - това желаеха създатели на сигнали по този мотив, подадени до Районната изборна комисия. Двете тъжби са признати, като комисията излезе с общо решение по тях - оставя ги без разглеждане.

В двата сигнала се желае да се анулират незаконосъобразните дейности на секционните комисии на територията на Община Септември и Община Пазарджик, да се наложи спазването на императивните правила на закона като изборния развой бъде спрян краткотрайно до обезпечаването на изискванията и приспособяването на тъмните стаички като паравани посредством унищожаване на едната стена от тъмната стаичка, с цел да се увери СИК, че бюлетината не се снима, или посредством загъване на платното на една от стените под избран ъгъл, с цел да се изключи снимането на бюлетината с телефонен уред.

От РИК обаче смятат, че не са нарушени условията на Изборния кодекс, както и условията към местата за гласоподаване, спуснати от ЦИК, като ги изброяват в претекстовете към решението. От снимков материал се открива, че тези критерии не са нарушени, аргументират се от РИК.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР