Спиране на електрозахранването в Кения: Шефът на летищата е уволнен, тъй като туристите останаха блокирани

...
Ръководителят на летищната администрация на Кения беше уволнен, след като
Коментари Харесай

Ръководителят на летищната администрация на Кения беше уволнен, след като прекъсване на електрозахранването остави пътници блокирани в тъмнина в продължение на часове на главното летище в Найроби летище.

Алекс Гитари беше уволнен от министъра на транспорта Кипчумба Муркомен, който се извини за хаоса.

Той добави, че политическата намеса е довела до деморализирана и дезорганизирана работна сила.

Мажоритарната държавна електрическа компания не е обяснила точно какво е причинило прекъсването на тока в цялата страна.

Въпреки че захранването в някои райони е възстановено, домовете и фирмите в голяма част от страната все още са засегнати от прекъсването, което започна в петък.

Туризмът е ключова част от икономиката на Кения, като представлява около 10% от БВП според последното преброяване на правителството. Секторът е и един от най-големите източници на твърда валута в източноафриканската нация.

Кенийците в социалните медии са възмутени, че основното летище няма работещо резервно копие генератори.

В допълнение към г-н Гитари, друг високопоставен служител на органите за гражданска авиация беше уволнен, а управителят на международното летище Джомо Кениата в Найроби беше понижен до роля в Главното летище на Момбаса.

Междувременно имаше хаотични сцени и дълги опашки на входовете на националните паркове на Кения, след като системата за цифрово плащане се провали.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Прекъсванията на електрозахранването не са нещо необичайно в Кения, но такова продължително прекъсване в цялата страна с главното летище на Найроби, болниците и дори Държавната сграда, потънали в мрак, е рядкост.

Когато нещата не вървят гладко, кенийците бързо посочват корупцията - колосалната кражба на публични средства отдавна задържа страната.

Министърът на транспорта каза, че два генератора, закупени за летището преди две години, все още не са пуснати в експлоатация.

Не е ясно колко струват , кой получи договора и защо още не са монтирани.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР