Спиране достъпа на Путин до златните му резерви предлага британският

...
Спиране достъпа на Путин до златните му резерви предлага британският
Коментари Харесай

Борис Джонсън предлага спиране достъпа на Путин до златните му резерви

Спиране достъпа на Путин до златните му запаси предлага английският министър председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Преди срещата на НАТО в Брюксел Джонсън съобщи пред радио Ел Би Си, че Путин към този момент е минал " алената линия " и би трябвало да бъде изправен пред Международния углавен съд.

" Трябва да създадем повече ", сподели Джонсън и сложи въпроса дали с изключение на паричните запаси, Западът не би могъл да попречи на Путин да употребява и златните си запаси.

" Вярвам, че колкото по-силен напън упражняваме в този момент, изключително що се отнася до неща като златото, толкоз повече ще можем да съкратим продължителността на войната ", означи английският министър председател, представен от Българска телеграфна агенция.

Джонсън уточни, че съгласно него американският президент Джо Байдън е прав в оценката си, че Русия има виновност за осъществяването на военни закононарушения.

" Вярно е, че Русия би трябвало да бъде изправена пред Международния съд и че президентът Путин би трябвало да бъде изправен пред Международния углавен съд. Няма никакво подозрение, че те правят военни закононарушения ", сподели той.

Британският министър председател разяснява и тематиката за енергийната сигурност на Обединеното кралство. Той сподели, че новата енергийна тактика на страната ще се стреми да усили нуклеарния ѝ потенциал, както и опцията ѝ за произвеждане на морска вятърна сила.

Създаването на новата енергийна тактика на Англия се наложи поради внезапното повишение на цените на петрола и газа след началото на съветската инвазия в Украйна. Очаква се Джонсън да показа новата тактика до края на месеца, показва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР