„Спираме всички плащания по договора, свързани с Експо 2020 Дубай

...
„Спираме всички плащания по договора, свързани с Експо 2020 Дубай
Коментари Харесай

Нинова няма да плаща повече за българския павилион в Дубай



„ Спираме всички заплащания по контракта, свързани с Експо 2020 Дубай и нито лев повече на българските жители няма да отиде за сходни корупционни схеми. “ Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова на ексклузивен брифинг, обвързван с тематиката.

Министър Нинова посочи, че ще се задържи гаранцията по контракта, само че защото тя покрива единствено 50 % от предплатените заплащания, остатъкът ще бъде издирван по правосъден ред.

Държавата има контракт за 6 720 000 лева с Данък добавена стойност с консорциум " България Експо 2020 " след извършена публичен поръчка. В консорциума, който провежда българския павилион и събитията в него влизат компаниите “Сиела норма “, “Проджект мениджмънт адвайзери “, “Арка “ LTD, ДОВ ЕООД, “Инфинити травел “.

„ Голяма част от уговорките по него обаче не са спазени и остават неизпълнени. В контракта е записано, че 78% от сумата би трябвало да бъде преведена предплатено. И тук идва втората изненада, против това предплатено заплащане. Консорциумът е обезпечил сумата единствено с гаранция 50% от тази стойност. Правителството на ГЕРБ им превежда 4 452 000 лева, те обезпечават тази сума единствено за половината от тях “, разяснява Нинова.

По думите й вместо тези изложби да бъдат място, където да се ускорява престижа на страна ни, да се притеглят вложители, да се презентират туристически дестинации и българската стопанска система, то като се изключи че нищо от това не е изпълнено, компаниите са предявили към нас искане за в допълнение заплащане към 700 хиляди лева И още веднъж акцентира, че до момента в който не завърши следствието, заплащания няма да има.

В момента КПКОНПИ проверява случая и е почнала разпити на хората, имащи отношение по него. Събраните отчети и доказателства ще бъдат предоставени на прокуратурата.

Българският павилион на Експото започва със скандал, откакто се оказа, че поради неуредени формалности от уредниците, на летището в емирството са арестувани копия на български златни съкровища.
По-късно стана ясно, че поради неприятния дизайн на павилиона ни ползата към него е извънредно слаб.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР