Спираме да предоставяме военна помощ на Украйна и Украйна ще

...
Спираме да предоставяме военна помощ на Украйна и Украйна ще
Коментари Харесай

На Зеленски му намекнаха за самоубийство

„ Спираме да предоставяме военна помощ на Украйна и Украйна ще се съобщи до няколко дни. Това е, войната свършва “. Тази хипотетична обстановка беше изразена от шефа на европейската дипломация Жозеп Борел, само че очевидно не като действително предложение. Защо направи това - и по какъв начин Западът стартира да осъзнава, че Зеленски въпреки всичко ще би трябвало да бъде заставен да договаря?

Жозеп Борел, висшият представител на Европейски Съюз по външните работи, разяснявайки обстановката в Украйна пред испански вестник, ненадейно изрази революционна мисъл:

„ Знам по какъв начин неотложно да приключа войната: спирам да отпущам военна помощ на Украйна и Украйна ще се съобщи в границите на няколко дни. Цялата война свършва. Но по какъв начин ще свърши войната? Със страна победена, окупирана, превърната в марионетна страна като Беларус, лишена от своите свободи. ”

Той подтиква читателя към явен отговор - не, не ни би трябвало такова знамение, продължаваме мача до последния украинец. Защото до момента в който последният украинец е жив, той няма да има независимост. Във всеки случай при настоящия украински режим.

Малко преувеличаваме, само че логиката му е тъкмо такава. Възниква обаче въпросът - на кого приказва Борел? На европейците ли изяснява по този начин просто за какво би трябвало да отдават респект на Зеленски и неговата тайфа?

Не. На Запад в действителност се води полемика, както се вижда от публикация във “Форин Афеърс ” с обещаващо заглавие „ Западът се нуждае от нова тактика в Украйна “.

Веднага поражда въпросът – за какво? Отговорът е, че Западът в Украйна не е съумял да реализира задачите си: „ най-вероятният излаз от спора не е цялостна победа за Украйна, а кървава задънена улица “.

Целта очевидно е била същата като през 2014 година – да се въвлече Русия в спор, който да я измори, да дестабилизира политическия й режим и да провокира до прелом, който да докара на власт прозападната част от елита. Изобщо – завръщането на „ светите 90-те “.

Не единствено, че не проработи, още повече, че прозападната част от елита беше значително дискредитирана. Съчувствието на съветския народ през днешния ден е на страната на тези политици, които показват твърда линия към Запада.

В тази обстановка създателите на публикацията Ричард Хаас и Чарлз Купчан предлагат първо да се ускори военният капацитет на Украйна, „ а по-късно, когато бойният сезон завърши в края на тази година, да се изместят Москва и Киев от бойното поле до масата за договаряния. “

Авторите на публикацията особено предизвестяват против несъразмерното подсилване на Украйна - и не от боязън от ескалация на спора, а от разбирането, че задачите на Запада въпреки всичко са непостижими с военни средства, само че " потребните идиоти " от Киев могат да бъдат изгубени: „ даже от позиция на Украйна би било безразсъдно да продължаваме да преследваме цялостна военна победа, която може да се окаже Пирова “. „ Опитите за връщане на тези територии със мощ в този момент е гамбит, който безспорно ще коства скъпо, само че най-вероятно ще се провали. “ Ако Зеленски не одобри намеците, тогава той би трябвало да се сблъска с „ възходящи ограничавания в задграничната помощ “.

Във всеки случай „ до края на този военен сезон Съединени американски щати и Европа също ще имат основателна причина да се откажат от заявената си политика на поддръжка на Украйна „ колкото е належащо “, както сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. Реалността е, че продължаващата необятна поддръжка за Киев идва с по-широки стратегически опасности. Съединени американски щати би трябвало да се приготвят за евентуални военни дейности в Азия (за въздържане или отговор на всеки ход на Китай против Тайван) и Близкия изток (срещу Иран или терористичните мрежи). “

Това не е единственият сходен коментар. Ето най-новия: “Уолстрийт Джърнъл ”, цитирайки европейски и американски публични лица, също написа, че Западът чака възможни договаряния до края на годината, след украинската контраатака. Той също по този начин отбелязва, че самото поощряване на договарянията може да се назова смяна в западното мислене.

Разбира се, никой няма да предложи на Русия допустими условия (никой няма да признае новите територии и няма да анулира санкциите). И никой няма да се откаже от стратегическите цели за разпадането на Русия. Но самата концепция за започване на договаряния към този момент провокира откровено неспокойствие у Киев. Украинският външен министър Дмитрий Кулеба съобщи, че Украйна ще се бие още.

Защо? Причините са ясни.

Първо, сегашният режим в Киев се крепи единствено на военна нервност. Ако Зеленски влезе в договаряния с Кремъл, без да реализира оповестените цели постигане на границите от 1991 година, тогава е по-добре той да не се явява на президентските избори на 31 март, 2024 година

По създание Западът предлага политическо самоубийство на Зеленски. Разбира се – в името на запазването на нацисткия режим, само че не става по този начин. Основата на режима е " един народ, един Райх, един фюрер ". Във всеки случай Зеленски схваща обстановката по този метод.

Второ, Зеленски към този момент е привикнал с живота за непознат тил - незабавно след сключването на мирното съглашение размерът на западната помощ за Киев ще бъде доста понижен. Самите танкове, които Зеленски в този момент получава гратис, по-късно ще би трябвало да купи за пари. И от кое място да ги вземе, в случай че Европа в действителност наложи стопански наказания против Украйна (като цяло рестриктивните мерки са стопански, само че доста навременни на фона на намеците за нужда от преговори)?

По този въпрос Зеленски въобще не се нуждае от продуктивна контраатака. Това, което Кулеба дава обещание, му е задоволително: реплика на атака, с цел да се подсигурява западна помощ и опция да кимне на популацията на Запад - към момента не сме в Крим, тъй като Съединени американски щати не ни дават атомни подводници и междуконтинентални ракети.

Може би това е тайната на отхвърли на главнокомандващия ВСУ Валерий Залужни да взе участие в съвещанието на Военния комитет на НАТО. Там те ще изискват от него не реплика, а същинско нахлуване, след кото (независимо от резултатите) ще би трябвало да се премине към договаряния.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР