Спикърфоните Poly Sync изглеждат елегантно, строго и изчистено, а звукът

...
Коментари Харесай

Poly Sync - кристален звук за екипните телеконференции


Спикърфоните Poly Sync наподобяват елегантно, строго и изчистено, а звукът им е безукорен
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Телеконференциите, при които два или повече екипа се срещат посредством виртуална връзка, имат потребност от качествено съоръжение, с цел да могат всички членове на всички отбори да вземат участие наедно и без усложнение. Спикърфоните от серията Poly Sync вземат решение коренно въпроса за нужната техника. Те обезпечават първокласен тон, пречистване на нежеланите шумове, незабравим тримерен обсег наред с дуплексната връзка, при която диалогът се случва като че ли всички са един до различен. 

Все по-често ни се случва да се срещаме с сътрудниците посредством телеконференции. Общуването, което в миналото беше особено единствено за екипите на огромни мултинационални компании с офиси в доста страни, през днешния ден е всекидневие за съвсем всички. 



Когато си приказват два, три или няколко екипа, ситуирани на разнообразни места, усещаме какъв брой е значимо всеки да може да чува всички останали добре, всеки да може да приказва и да бъде свестен вярно, да е безшумно в близост, а микрофоните да са вярно ориентирани. Затова през днешния ден преглеждаме телеконферентните спикърфони от професионален клас Poly Sync. 

Фамилията Sync на производителя Poly включва 3 основни модела: Sync 20, Sync 40 и Sync 60. 

Звук и шум 

Качеството на звука е много субективно разбиране, само че всички ранни консуматори на спикърфони от семейството Poly Sync са единомислещи, че при тези устройства звукът е „ отличен ”, „ безукорен ”, „ съвършен ”. Някои от тях споделят, че имат база за съпоставяне в лицето на други модели спикърфони от други марки – и разликата е осезаема. 

Като част от ограниченията за реализиране на качествена връзка устройствата работят с цялостен дуплекс. Това важи за трите модела и значи, че аудиовръзката е двупосочна – не се постанова единият да замълчи, с цел да се чува какво споделя другият на отсрещния завършек на връзката. Няма спиране. Няма губещи се срички и думи. Разговорът звучи естествено, сякаш всички са в една стая. 

Системите за заглушаване на близките шумове на Poly са интелигентно проектирани и почистват нежеланите съпътстващи шумове. В спикърфона е вградена и функционалност за понижаване на ехото, което може да се получава в офис-зали и пространства с малко покъщнина или такива с преобладаващо стъклени стени. 

Крайният резултат е, че гласовете звучат чисто, ясно, в тишина – професионално. Самите гласове се усещат плътни, богати, с всички нюанси. 

Микрофони

Микрофоните са другият значим съставен елемент, когато става дума за звука при спикърфоните за конферентни връзки. За разлика от множеството спикърфони, които имат по един вграден микрофон, всеки модел от семейството Poly Sync има няколко микрофона и 360-градусов радиус на звукоулавяне. Колкото по-голям е моделът – т.е., за по-голяма група участници – толкоз повече са микрофоните, надлежно и техният обсег. 

Най-малкият „ брат “ от фамилията е Poly Sync 20 и има 3 микрофона. Обхватът му е 2 метра. Подходящ е за стая с размери до 4 на 4 метра. Това е стилен модел за консуматори, самостоятелно участващи в телеконференциите, или за дребни екипи от 2-3 души. 

Средният „ брат “ e Sync 40, отново с 3 микрофона, само че с обсег 2,5 метра и за по-голямо помещение – стая с размери към 5 на 5 метра. 

Най-големият модел Sync 60 има 6 микрофона, обсег 3 метра и може да покрие стая с размер 6 на 6 метра. Това си е същинска офис-зала и с едно устройство в телеконференцията могат да се включат доста хора – даже в случай че цялата зала е цялостна, всички ще бъдат обхванати. 

И тези, които са по-наблизо, и тези, които са по-отзад, ще бъдат чути добре от отсрещната страна в диалога – гласът бива уловен устойчиво, ясно, чисто. Практиката демонстрира, че всекидневно улавянето на гласа се простира и оттатък обсега съгласно заложената спецификация. 

Дизайн и осветление 

Дизайнът не спикърфоните не е определящ за избора, тъй като значими за телеконферентните връзки са звуковите параметри, само че не може да не отбележим, че Poly Sync наподобяват елегантно, строго, изчистено. 

Диодното осветяване, вградено в тях, има по-съществено значение. LED светлините са образен код – знак за положението на работа. Например, при конфигуриране на силата на звука LED стълбчето демонстрира равнището на увеличаване. При заглушаване на микрофоните диодният знак минава в червен цвят, който интуитивно подсказва, че звукът е блокиран. 

Свързване и разширяване 

Връзката на спикърфона с информационното устройство разчита на Bluetooth, като за свързване с компютър някои модели имат обособен Bluetooth правоприемник с USB конектор. 

Функция, която бизнес-потребителите биха оценили високо, е опцията да се свържат два спикърфона един към различен, която е типична за моделите 40 и 60. Така може да се покрие зала, която е тясна и дълга, или да се обхване по-голяма група от участници.

Зареждане и захранване 

Моделите Sync 20 и 40 работят на батерия. При по-малкия издръжливостта ѝ обезпечава 20 часа време за диалог – премного за работещия човек, а при модела 40 времето е дори по-голямо: 30 часа. И в двата случая зареждането се случва бързо, за към 4 часа. Устройството може да се употребява и като „ battery bank ”: има USB-A порт за зареждане на смарт телефон. 

Моделът 60, подобаващ за огромни пространства с огромни екипи, поддържа непрекъсната връзка с компютъра и може да зарежда не един, а два смарт телефона. Той може да се свърже и с видеокамера.

Наличност и цени

Линията интелигентни са налични на българския пазар от компанията за интернет продажби Digital Box – оторизиран представител на необятна гама аудио и видеоконферентни устройства и техника. В момента моделите в серията се предлага от digitalbox.bg с ценови отстъпки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР