Спецсъдът гледа днес мярката на 16-годишното момче, което беше задържано

...
Спецсъдът гледа днес мярката на 16-годишното момче, което беше задържано
Коментари Харесай

Решават дали задържаното за тероризъм момче да остане при семейството си

Спецсъдът гледа през днешния ден мярката на 16-годишното момче, което беше арестувано в Пловдив за подозрения, че е вербуван от екстремисти от " Ислямска страна " и приготвя терористично нахлуване.

Специализираната прокуратура апелираха решението на първоинстанционния съд, който реши момчето да остане при родителите си, вместо да лежи в ареста. Държавното обвиняване упорства упрекнатият да остане в изолирана среда и с него да работят психиатри.

Вчера министър председателят Бойко Борисов разяснява, че службите не са отговорни за теча на информация.

Припомняме, информативен уебсайт разкри самоличността на момчето и фамилията му, като даже разгласява техни фотоси. Това провокира бурно неодобрение, както в обществото, по този начин и на равнище организации и институции - по случая остро реагираха Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) и Асоциацията на европейските публицисти у нас.

" Всеки може да се снабди с тази информация като се разноски из Пловдив. За един, два часа един добър публицист ще стигне до хората. Въпросът е изкушението да го напишеш, изкушението да се направиш на популярен в тази ситуация ни носи вреда. Няма по какъв начин да не оповестим случая, защото той влиза в съда ", сподели Борисов и добави, че той и вътрешният министър Младен Маринов даже не желали да чуят името на арестувания възпитаник, а от Министерство на вътрешните работи качили единствено фрагменти от откритите взривоопасни субстанции.

Борисов сподели и че откритите субстанции в спонтанната лаборатория на младежа са " страховити бомби ", по-силни от тези в Сарафово. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР