Спецпрокурори влязоха в ДАНС при акция срещу руски шпиони. В

...
Спецпрокурори влязоха в ДАНС при акция срещу руски шпиони. В
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев за акцията на ДАНС: Отражението ще бъде тежко за отношенията между МВР и службите за сигурност

Спецпрокурори влязоха в ДАНС при акция против съветски шпиони. В нея участваха и контраразузнавачи, които проверяват личните си сътрудници.

" Акцията беше показна и това е поредицата от показни акции. Страхувам се, че отражението на това ще бъде тежко за бъдещите връзки сред правосъдна и изпълнителна власт – и изключително Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност. В тази комплицирана обстановка това не ни би трябвало “, разяснява в " Тази заран “ Тихомир Стойчев, някогашен шеф на Централна работа за битка с проведената престъпност (ЦСБОП).

" Учудвам се, че сега непрестанно се открива съветски шпионаж – на всички места, освен в България “, добави той.

Според информацията има арестувани настоящи чиновници на ДАНС.

И съгласно Горан Симеонов, началник на Асоциацията на разузнавачите от запаса, в акцията има показност.

" Според данните е формирано досъдебно произвеждане – т.е. има съществени догатки. Ако се потвърдят, това фактически ще е пробив в системата на специфичните служби “, сподели Симеонов.

" Като връх на всичко министър-председателят приказва за диаспора. Това значи, че има съветска диаспора, най-малко аз по този начин го разбирам “, добави той.

" Прави усещане, че в последно време дейностите на нашите специфични служби против Русия сякаш реализациите са по-бавни от политическите решения, които се взимат. Тоест политиците вървят напред, а по-късно следват реализациите ", разяснява още Симеонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР