Спецпрокурорът Робърт Мюлер не откри сговор между американския президент Доналд

...
Спецпрокурорът Робърт Мюлер не откри сговор между американския президент Доналд
Коментари Харесай

Спецпрокурорът Мюлер не откри сговор на Тръмп с Русия на изборите през 2016 г.

Спецпрокурорът Робърт Мюлер не откри сговор сред американския президент Доналд Тръмп и Русия по време на предизборната акция през 2016 година, оповестиха от правосъдното министерство на Съединени американски щати. 

Лидерите на двете камари на американския парламент получиха през днешния ден главните заключения от окончателния отчет на специфичния прокурор Робърт Мюлър за съветската интервенция в изборите от 2016 година

Разследването на Мюлер, което продължи две години, е стигнало още до извода, че щабът на Тръмп не е имал нищо общо с хакерската офанзива над компютрите на членове на Демократическата партия. Според спецпрокурора виновност за това имат хакери, подвластни на съветските управляващи. 

Специпрокурорът трябваше да откри и дали Тръмп се е опитал да попречва правораздаването посредством уволнения, закани и рецензии. Според отчета на Мюлер събраните доказателства не потвърждават президентът да е направил такова закононарушение, само че и не настояват, че той не е направил такова.

Според министерството на правораздаването в отчета няма рекомендации да се повдигат нови обвинявания на към този момент известните 34 души, измежду които 6 някогашни съветници и помощници на президента.

За момента не е ясно каква част от отчета за съветската интервенция на изборите ще бъде изпратена на Камарата на представителите и Сената.

От министерството прецизираха, че ще вземат решение за публикуването на нова информация от отчета, откакто се откри, че това не опонира на закона. 

Цялото наличие на отчета евентуално ще се оповести едвам след години, тъй като в него има свидетелски показания и на хора, които не са били измежду обвинените.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР