Спецпрокуратурата влезе в офисите на софийския Маринела и пловдивския МарицаСпециализираната

...
Спецпрокуратурата влезе в офисите на софийския Маринела и пловдивския МарицаСпециализираната
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата влезе в офисите на софийския „Маринела” и пловдивския „Марица”

Спецпрокуратурата влезе в офисите на софийския „ Маринела ” и пловдивския „ Марица ”
Специализираната прокуратура прави следствени дейности в офиси, намиращи се в столичния хотел „ Маринела “ и в пловдивския хотел „ Марица “, които са на хотелиера Ветко Арабаджиев, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Офисите са употребени от физически и юридически лица. Процесуално-следствените дейности са в границите на формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, посредством подправяне на данъчни документи, прецизират от прокуратурата.

Установено е, че в интервала 2017 – 2018 година действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от вида „ изчезнали търговци “. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на проведената незаконна група и по този метод се е избягвало заплащането на данъчни отговорности.

Установено е също, че в интервала 2016 – 2018 година са били осъществявани финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение.

Действията по следствието са предоставени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР