Спецпрокуратурата се зае и образува досъдебно производство за корупционно престъпление

...
Спецпрокуратурата се зае и образува досъдебно производство за корупционно престъпление
Коментари Харесай

Прокуратура разследва за корупция кмета на Варна Иван Портних

Спецпрокуратурата се зае и образува досъдебно произвеждане за корупционно закононарушение в община Варна . Става въпрос за процедура по желание на реализатор на социална поръчка на община Варна за пазаруване на 60 електрически рейса и 60 зарядни устройства на обща стойност 85 млн. лв.. Проверката е направена след инспекция от КПКОНПИ.

Извършеният разбор на 7-те тома материали води до заключението за съдържащи се в тях задоволително данни за осъществено съзнателно закононарушение.

По информация на прокуратурата, за интервала от 25.10.2019 година до 21.07.2021г. длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние в община Варна, за да набави за себе си и за другиго полза, е нарушило служебните си отговорности и е надвишило властта си по отношение на възлагането и осъществяването на Проект " Екологично чист превоз за Варна ", финансиран по контракт за безплатна финансова помощ по Приоритетна ос 5: " Подобряване качеството на атмосферния въздух " на Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година ".
 КПКОНПИ дава Община Варна на прокуратурата поради корупция
КПКОНПИ дава Община Варна на прокуратурата поради корупция

Установени са нарушавания при публичната поръчка за електробусите

Разследването е предоставено на следовател от отдел " Следствен " при Специализирана прокуратура. Дадени са инструкции за осъществяване на съответни дейности по следствието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР