Спецпрокуратурата проверява хазартните компании Ефбет, Еврофутбол, Ефбет партнерс, Нове холдинг

...
Спецпрокуратурата проверява хазартните компании Ефбет, Еврофутбол, Ефбет партнерс, Нове холдинг
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата проверява няколко водещи хазартни компании

Спецпрокуратурата ревизира хазартните компании " Ефбет ", " Еврофутбол ", " Ефбет партнерс ", " Нове холдинг " и " Еврофутбол лимитед " , заяви БНР.

Във връзка с " нараснал медиен и публичен интерес ", от спецобвинението оповестиха, че през днешния ден е формирано досъдебно произвеждане за изнудване посредством насила, съпроводено със опасност за ликвидиране или тежка телесна щета.

От късата информация не излиза наяве кой кого е изнудвал , както и за какво следствието е предоставено на спецпрокуратурата.
 Правителството стяга контрола върху <a href=хазарта " >
Правителството стяга контрола върху хазарта

Изменя Устройствения устав на Държавната комисия по
хазарта

Уточнява се, че по това закононарушение е била формирана инспекция преди две години и по-късно се изброява каква информация е изискана от Държавната комисия за
хазарта и от Министерството на финансите. От Комисията - налагани ли са насилствени административни ограничения по реда на Закона за хазартната активност на петте хазартни сдружения. Ако да - на какво правно съображение и за какъв период. Санкционирани ли са. Ако да - за какви нарушавания на Закона за хазарта и в какъв размер.

От Финансовото министерство е изискана информация правени ли са на сдруженията данъчни проверки и инспекции, с какви актове са завършили, били ли са установени нарушавания на данъчното и осигурителното законодателство, открити ли са били отговорности и има ли наложени административни санкции.

Информацията от прокуратурата идва след поредност от изявления за сигнал на някогашните съдружници на Васил Божков - братята Цветомир и Боян Найденови и татко им Стефан, че той се пробва да отнеме бизнеса им , обвързван с марката " Ефбет ".

От публикуваното от спецобвинението известие обаче не излиза наяве дали има връзка сред тези изказвания и неговите дейности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР