Спецпрокуратурата получи документи, опровергаващи “свидетеля” на Мая МаноловаШефът на “Градус”

...
Спецпрокуратурата получи документи, опровергаващи “свидетеля” на Мая МаноловаШефът на “Градус”
Коментари Харесай

Клеветите на Илчовски - заради отказана сделка

Спецпрокуратурата получи документи, опровергаващи “свидетеля” на Мая Манолова
Шефът на “Градус” Иван Ангелов изиска със зърнаря да се явят на детектор на лъжата

Конфликтът е търговски спор

Неосъществена договорка със зърно на Илчовски и една от компаниите от групата “Градус” - това е повода за изказванията на “свидетеля” пред комисията на Мая Манолова в разпуснатото 45-то Народно заседание.

“За всички негови неистини, клюки и клевети стартират дела”, съобщи шефът на “Градус” Иван Ангелов. Днес той се яви с юриста си Менко Менков да даде показания пред прокуратурата. Миналата седмица на разпит бе и самият Илчовски, който се държа несъответстващо, опита се да изгони правосъдните кореспонденти и ги назова “глупаци”.

От 4-5 години Ангелов и Илчовски имали търговски връзки, като от “Градус” купували зърно “на зелено”. Парите били превеждани по банков път на производителя, а на другата година, след прибиране на реколтата, той правил доставките.

Тъй като настъпвали разлики в борсовите цени, през октомври м. година Илчовски решил, че е ощетен от контракта. Той върнал парите, не доставил зърно и почнал да заплашва Ангелов с ликвидиране. Тогава шефът на “Градус” се оплакал от някогашния си сътрудник на прокуратурата в Стара Загора. После Илчовски му се примолил да си отдръпна жалбата.

“Търговски спор е в основата на спора. Г-н Ангелов е подготвен двамата да се явят на детектор на лъжата. Представили сме счетоводни документи, които опровергават Илчовски”, безапелационен бе юрист Менков. Той напомни, че от КФН към този момент са декларирали, че няма нередности при стартиране на акциите на “Градус”.

Запитан дали е обезпокоен от инспекциите, Ангелов сподели: “Не. Не съм алкохолик, не съм наркоман и не ожънвам от непознати ниви. Държа на служащите си и фамилиите им. Бизнесът ми е чист - платил съм над 40 млн. лева налози за последните 10 години. Сега поради изказванията на Илчовски загубите ни са за над 50 млн лева.”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР