Спецпрокуратурата обяви днес, че заловените предмети са автентични и са

...
Спецпрокуратурата обяви днес, че заловените предмети са автентични и са
Коментари Харесай

Обвинен иманяр обяви, че заловеното златното съкровище за 2 млн. евро е фалшиво

Спецпрокуратурата разгласи през днешния ден, че хванатите предмети са достоверни и са от 4-ти век прочие Хр. Един от обвинените в съда изясни, че ги е изработил и състарил той.
По-рано през днешния ден на брифинг на спецпрокуратурата беше посочено, че по предварителна оценка златните предмети са от 4-ти век прочие Хр. Четиримата обвинени са били арестувани в миг, в който са пробвали да продадат златния венец за 2 млн. евро. Според проверяващите предметите са достоверни.

" Венецът и торквата са фалшификати, които съм измислил. Венецът е реплика на тракийско произведение, а гривните и торквата са персийски жанр. Изработени са от злато и сребро. Направени са по този начин да наподобяват остарели и антични. След като ги изработя ги овехтявам с киселина ".

Твърдението е на обвиненият Петър Влаев, един от четиримата арестувани при акция на Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС, по време на съвещание в профилирания съд за установяване на мярка за неотклонение на лицата. Валев добави, че има и матрица на предмет, която се е намирала в дома му, само че е била конфискувана. Другите трима обвинени са Димитър Андинов, Антон Игов и Недко Добчев. Пред съда Андинов също сподели, че предметите са реплика.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР